szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nokia, Oracle, IBM, Red Hat és RealNetworks cégek által létesített ECIS lobbycsoport kérelmezte az Európai Bíróságnál, hogy csatlakozhasson az EU-Bizottság mellé a Microsofttal folytatott perében.

Az European Committee for Interoperable Systems (ECIS) lépésével a szakma támogatásáról akarja biztosítani Brüsszelt a Microsoft megrendszabályozásában. Az ECIS jogi képviseletét ellátó Clifford Chance ügyvédje Thomas Vinje szerint a kérés cáfolja a Microsoft állítását, amely szerint a szakma ellenzi Brüsszel döntését.

"A Microsoft, miután megvásárolta a Bizottság számos támogatóját, azt állítja, hogy az ügy nem rendelkezik szakmai támogatással" - jelentette ki. "Úgy gondolom lépésünk ékes bizonyítéka az ellenkezőjének."

Tavaly Brüsszel vétkesnek találta a Microsoftot monopólium közeli állapotok kialakításában és közel 500 millió eurós (642 millió dolláros) bírság megfizetésére, valamint üzleti gyakorlatának megváltoztatására kötelezte.

A Microsoft halasztásra tett kísérlete sikertelennek bizonyult, így a rendelet értelmében piacra kell dobnia a Windows operációs rendszer egy Windows Media Player szoftver nélküli változatát is, valamint meg kell osztania bizonyos forráskódokat riválisaival. A Microsoft eleget tett a döntésnek, de fellebbezést nyújtott be ellene.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

AZ EU újabb büntetéssel fenyegeti a Microsoftot

Az Európai Unió újabb nagy összegű pénzbüntetés kiszabásával fenyegette meg a Microsoftot, amennyiben az nem könnyíti meg versenytársai számára a hozzájutást a szoftverei leírásához és nem teszi olcsóbbá azokat.

hvg.hu Tech

A Microsoft 536 millió dollárt fizet a Novellnek

A Novell bejelentette, hogy a Microsofttal kötött megállapodás keretében 536 millió dollár készpénz fejében eláll a NetWare operációs rendszerrel kapcsolatos trösztellenes bírósági pert ő l. A Novell azonban azt is közzétette, hogy az 1990-es évek közepén a tulajdonában lévő WordPerfect szövegszerkesztő forgalmának okozott károkkal kapcsolatos meghatározatlan veszteségek ügyében újabb trösztellenes keresetet nyújt be a Microsoft ellen.

Vitézy: Debrecennyi ember költözhet Budapestre és az agglomerációba, és akkor a főváros közlekedhetetlenné válik

Vitézy: Debrecennyi ember költözhet Budapestre és az agglomerációba, és akkor a főváros közlekedhetetlenné válik

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst