szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft Corporation a mai nappal Jean-Philippe Courtois-t nevezte ki a Microsoft International elnökévé. Új munkakörében feladata a nemzetközi értékesítési, marketing és szolgáltatási tevékenységek koordinálása lesz.

A szakember ezt megelőzően a Microsoft európai, közel-keleti és afrikai régiójának (EMEA) vezérigazgatója volt. Courtois mostantól az EMEA régió országai mellett teljes körű felelősséggel tartozik a Microsoft működéséért Japánban, Kínában, Ázsiában és a Csendes-óceán térségében, Latin-Amerikában, valamint a feltörekvő piacokon.

Helyét, a Microsoft EMEA régiójának elnökeként, Neil Holloway veszi át, aki korábban az EMEA értékesítési, marketing és szolgáltatásokért felelős elnökhelyettese volt. Holloway mostantól a Microsoft Párizsban székelő EMEA központjának működéséért lesz felelős, amely lefedi Nyugat-Európát, Közép- és Kelet-Európát, a Közel-Keletet és Afrikát.

„Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy olyan alapos üzleti és nemzetközi tapasztalattal rendelkező vezetői gárdánk van, amely, képes a cég növekedésének következő hullámát elősegíteni” – mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. – „Jean-Philippe és Neil, ezen kibővített feladatkörökre való kinevezésével, összpontosított figyelmet fordíthatunk mind a fejlett, mind a fejlődő piacokra.”

Courtois továbbra is a Microsoft nemzetközi értékesítési, marketing és szolgáltatásokért felelős csoportjának elnöke, Kevin Johnson beosztottjaként tevékenykedik majd.

Az a tény, hogy a Microsoft ekkora figyelmet fordít a nemzetközi tevékenységének megerősítésére, egyértelműen tükrözi, hogy nemzetközi jelenlétének további kiterjesztésére irányuló törekvését. Mindemellett valamennyi országban, ahol képviselteti magát, elkötelezetten dolgozik a társadalmi és gazdasági fejlődés elősegítéséért, és számos – kormányokkal, oktatási intézményekkel és nemzetközi szervezetekkel megkötött – helyi szövetségeken keresztül támogatja a technológia mind szélesebb körben való elterjedését. 

Ezek az erőfeszítések már régóta Courtois figyelmének középpontjában állnak, aki korábban a Világgazdasági Fórumon meghirdetett Global Digital Divide Initiative Task Force, nemzetközi digitális szakadékot megszüntető kezdeményezés munkacsoportjának elnökhelyettese volt, jelenleg pedig az információs társadalommal és fejlődéssel foglalkozó dél-afrikai nemzetközi tanácsadó testület, a South African International Advisory Council on Information Society and Development tagja.

„Nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, hogy az EMEA régió vezérigazgatójaként számos nagy formátumú vezetővel találkozhattam és dolgozhattam együtt a világ minden tájáról. Több olyan fontos kezdeményezést indítottunk el, amelyek előremutató társadalmi és gazdasági változásokhoz vezetnek” – mondta Courtois. – „Nagy várakozással tekintek a már meglévő együttműködések és programok folytatása, valamint az olyan – kormányzatokkal és szervezetekkel közösen megvalósítható – új programok elé, amelyek a technológia használatán keresztül pozitív változásokat kívánnak előidézni az emberek életében.”

Neil Holloway szintén jelentős mértékben hozzájárult a Microsoft EMEA régióbeli sikereihez. Holloway 2000 óta tölt be regionális feladatkört, miután több stratégiai pozícióban is bizonyított a Microsoft brit leányvállalatánál, többek között ügyvezető igazgatóként.

„A Microsoftnál szerzett tapasztalatom megtanított arra, hogy akkor lehetünk sikeresek, ha odafigyelünk ügyfeleinkre, partnereinkre és alkalmazottainkra” – mondta Holloway. – „Régiónk nagy kiterjedésű és sokféle különböző technológiai igény jellemzi. Arra fogok összpontosítani, hogy innovatív és rugalmas megoldásokat fejlesszünk ki, és a régió szerteágazó piacai számára a megfelelő technológiákat biztosítsuk.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Microsoft fellendülés

A Microsoft Corp. növelte negyedéves adózott eredményét és eladását a személyi számítógépek vártnál nagyobb kereslete, valamint szoftverei és az Xbox játékkonzol iránt mutatkozó erős érdeklődésnek köszönhetően.

hvg.hu Tech

A cég vezérigazgatója felfedte a Microsoft terveit

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója, nemrégiben a kaliforniai Stanford Egyetem több mint ezer diákja előtt vázolta fel a vállalat technológiai fejlesztési stratégiáját, beszélt a Microsoft hosszú távú innovációs terveiről, az innováció fenntartásának nehézségeiről és az innováció eszközeiről. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy még számtalan területen van szükség innovatív szakemberek közreműködésére a jövő szoftvereinek megalkotásában.

hvg.hu Golden Blog

Kínai blogokat cenzúráz a Microsoft

A redmondi szoftveróriás szolgáltatásait igénybe vevő kínai bloggerek számára előírják, mit publikálhatnak a weben, s mit nem. A Microsoft bizonyos szavak megjelenését blokkolja a világhálón.

hvg.hu Tech

A Microsoft előkészíti a „kötelező” regisztrációt

Magyarországon február óta 11 ezer felhasználó tesztelte Windows szoftverének eredetiségét. A Microsoft ugyanis akkor terjesztette ki 25 országra, köztük Magyarországra is a Windows Genuine Advantage (WGA) – magyar nevén „Eredeti Windows – Valódi Előny” – programot, melynek célja az illegális szoftverhasználat visszaszorítása.

Infinit Tech

Microsoft: Legyen biztonságosabb cybervilág!

A Microsoft 2003 januárjában indította el a kormányzati biztonságtechnikai változásokat célzó programját (Government Security Program), amely a Linux és egyéb nyílt forráskódú rendszerek vitorlájából igyekezett kifogni a szelet. A program lényege, hogy a Microsoft kormányzati és nemzetközi szervezetek részére – a forráskód megváltoztatásának tilalmával – a Windows operációs rendszer forráskódjához való hozzáférésre, így valamennyi állam és intézmény számára saját (nemzet)biztonságához illeszkedő rendszerek kialakítására ad lehetőséget.