szerző:
MTI

Bezáratta Szentendre jegyzője kedden a néhány hete megnyílt helyi Lidl áruházat - mondta a város polgármestere.

akich Gábor szerint az áruházban forgalmazott valamelyik húskészítménnyel kapcsolatban felmerült kifogás miatt, a Pest megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás kezdeményezésére döntött a jegyző a bezárás mellett.

Virsinger György, a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás igazgatója szerdán azt mondta, hogy az állatorvosi ellenőrzést végző szakemberek engedély nélkül beállított új hűtőkamra, a tárolási szabályok mellőzése és egy, a rutinvizsgálaton fennakadt, fertőzésgyanús csirketétel miatt került sor az intézkedésre.

A Lidl Magyarország Bt. közleménye szerint az áruház vezetése elismerte, hogy eljárási hibákat vétett. A szalmonella-gyanús fagyasztott csirketételt megsemmisítette, s a fogyasztókhoz nem jutott el ebből a termékből - szögezte le a dokumentum. Az áruház a kifogásolt fagyasztott terméket szállító partnerével felszámolta az üzleti kapcsolatát, megelőzendő a hasonló eseteket. Jelenleg tart a belső vizsgálat a szabálytalanságok okainak felderítésére, hogy mielőbb újra megnyílhasson az egység.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

A Lidl szerint rágalmazási kampány folyik ellene

A Lidl német élelmiszerkereskedelmi hálózat rágalmazási kampánynak nevezte és visszautasította a ver.di szakszervezet Fekete Könyvét, amelyben az érdekképviselet a Lidl "munkavállaló-ellenes vonásait" kívánja bemutatni.

hvg.hu Gazdaság

Versenytársaitól csábít át vásárlókat a Lidl

Tavaly a hazai kiskereskedelem egyik legfontosabb eseménye a Lidl magyarországi diszkontpiacra való belépése volt. Az új szereplő vásárlóit főleg a piacon már huzamosabb ideje jelen lévő más üzletláncoktól hódította el - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet multikliens tanulmánysorozatának első jelentéséből.

MTI Gazdaság

Lidl: a vádak "légből kapottak"

A bírálatok kereszttüzében álló német Lidl konszern a jövőben elsősorban külföldön akar terjeszkedni, és visszautasítja a ver.di szakszervezet vádjait - jelentette ki első lapnyilatkozatában Klaus Gehrig, a Lidl & Schwarz csoport menedzsere.

MTI Itthon

Szalmonellával fertőzött húst találtak a Lidlnél

Szalmonella baktériummal fertőzött baromfihúst találtak a Lidl áruházlánc székesfehérvári logisztikai központjában a hatósági állatorvosok; a húsból nem került a boltokba, a szállítmányt megsemmisítik - közölte a Fejér megyei főállatorvos.

Elvehetik a lopott fát, hogy odaadják a rászorulóknak

Elvehetik a lopott fát, hogy odaadják a rászorulóknak

Beárazták: ennyit kell fizetni itthon a szemrevaló új BMW Z4-ért

Beárazták: ennyit kell fizetni itthon a szemrevaló új BMW Z4-ért

Átment a közigazgatási bíróságokról szóló javaslat

Átment a közigazgatási bíróságokról szóló javaslat

A NASA is "besegít", hogy megtalálják Tony Starkot

A NASA is "besegít", hogy megtalálják Tony Starkot

"Azért csináljuk, mert a gyerekünk majd megkérdi, kiálltunk-e magunkért és másokért"

"Azért csináljuk, mert a gyerekünk majd megkérdi, kiálltunk-e magunkért és másokért"

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku