szerző:
MTI

Három jelentkező adott be kötelező érvényű ajánlatot a Malév magyar nemzeti légitársaság 99,95 százaléknyi részvényének megvásárlására - közölte az eladó, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.

A tárgyalásos eljárásban a korábban írásban jelentkezőknek kedden kellett benyújtaniuk az ajánlatukat - közölte az ÁPV.

Az ajánlatok vizsgálatát és értékelését követően a privatizációs szervezet a legjobb ajánlatot tevőkkel kezdi meg a tárgyalásokat. Erről az ÁPV Rt. a privatizációs szervezet igazgatóságának döntéséig "a verseny tisztasága és a privatizációs szervezet gazdasági, üzleti érdekeinek védelmében további tájékoztatással nem szolgál".

Az ÁPV igazgatósága március 31-én döntött az előző privatizációs pályázat eredménytelenségéről. Ugyanakkor, a második eredménytelen pályáztatás után, a privatizációs törvény alapján felhatalmazta a szervezet vezérigazgatóját a tárgyalásos eljárás megindítására.

A három ajánlattevő közül kettő ismert. Az orosz Airbridge, amelynek tagja a KrasAir is, valamint az ASBK Kft. kedden közölte, hogy adott be ajánlatot a Malév részvénycsomagjára. A Malév privatizációjára alapított Airbridge Rt. 51 százalékban magyar magánszemélyek, 49 százalékban pedig Borisz Abramovics tulajdona. Az ASBK Kft., azaz az Aviation Solution Befektetői Konzorcium Kft. pedig kizárólag magyar magánszemélyek tulajdonában van.

Ahhoz, hogy a Malév megtartsa nemzeti légitársaság státusát, legalább 51 százalékban magyar tulajdonban kell lennie.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

A finnek átvilágítják a Malévet

A oneworld légiszövetség tagja, a Finn Air finn légitársaság a napokban megkezdi a Malév auditját annak érdekében, hogy a magyar légitársaság mielőbb csatlakozhasson a légiszövetséghez.

MTI Gazdaság

Több mint egy tucat kérő jelentkezett a Malévért

A szerda délután lejárt határidőig tizennégy befektető jelezte szándékát, hogy részt kíván venni a Malév Rt. 99,95 százalékos részvénycsomagjának eladására indított tárgyalásos eljáráson, az első tárgyalásra még ezen a héten sor kerülhet - közölte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt.

MTI Gazdaság

Szibériai holdinghoz csatlakozhat a Malév

A szibériai KrasAir egyesülhet négy másik orosz légitársasággal, és a tervezett holdingba bekerülhet a Malév is, amelynek megvételéről a KrasAir részvényesei tárgyalnak - jelentette a Vedomosztyi keddi számában.

MTI Gazdaság

A Malév szakszervezetei ellenzik a privatizációt

A Malév dolgozóit reprezentáló hat érdekképviselet kifogásolja azt, hogy az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) nem vonja be a szakszervezet képviselőit a privatizációs folyamatba, továbbá szerintük a légitársaság a jelenlegi formájában a privatizációra alkalmatlan.

HVG Vélemény

Interjú a Malév vezérigazgatójával

Nem kért és a jövőben sem kér pénzt az államtól a Malév rendbetételére Gönci János (51 éves), a légitársaságnak a privatizáció kellős közepén kinevezett vezérigazgatója. Elődeitől eltérően mindazonáltal nullszaldót sem ígér, ugyanakkor a magánosítás közben szokatlan stratégiai lépéseket tesz: vadonatúj járatokkal kísérletezik és a cég nyereséges üzemanyag-üzletágának eladását tervezi.

Egymilliárdot fizet az állam ügyvédekre egy agrárcég elleni perben

Egymilliárdot fizet az állam ügyvédekre egy agrárcég elleni perben

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Klimt és Schiele művészete a moziban

Klimt és Schiele művészete a moziban

Most utcán a magyar fiatalok, de ettől még nagy az apátia

Most utcán a magyar fiatalok, de ettől még nagy az apátia

Hatalmas tűz miatt kellett kiüríteni a chesteri állatkertet - videó

Hatalmas tűz miatt kellett kiüríteni a chesteri állatkertet - videó

Arcfelismerő szoftverrel kötné össze az Amazon a Ring kapucsengőjét, a jogvédő szervezetek már kongatják a vészharangot

Arcfelismerő szoftverrel kötné össze az Amazon a Ring kapucsengőjét, a jogvédő szervezetek már kongatják a vészharangot