szerző:
MTI

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 123 pontos csökkenéssel, 19188 ponton zárt kedden, ez az előző napi záró értékhez képest 0,64 százalékos gyengülés.

A részvénypiac forgalma magas, 24,34 milliárd forint volt kedden. A vezető részvények az erősödő Mol kivételével gyengültek a keddi kereskedési napon. A BUX napközben meghaladta a 19400 pontot is.

Galbavy Péter, a Takarékbank üzletkötője szerint a vezető részvények árfolyamesése mögött a befektetők profit-realizálása áll. Ez alól kivétel a Mol, elsősorban az olajár emelkedése miatt. Várhatóan csütörtökön jelenti be az uniós versenyhivatal a Mol gázüzletága eladásával kapcsolatos döntését. Ha a hivatal engedélyezi az értékesítést, az pozitívan befolyásolja a részvény árfolyamát - tette hozzá.

Nagy Péter, a HVB Bank üzletkötője úgy fogalmazott: óvatos profitkivét jellemezte a részvénypiacot, technikai korrekció történt. Vállalati hírek nélkül, a többi európai börzéhez hasonlóan mozgott a BÉT. A Molt az emelkedő olajár tartotta - mondta.

A teljes forgalom csaknem felét, 46 százalékát adta a Mol forgalma, és 11,21 milliárd forintot tett ki. Az olajipari részvény árfolyama 95 forinttal, 0,54 százalékkal nőtt. A Mol árfolyama nap közben rekord szintre emelkedett, elérte a 17880 forintot, majd 17745 forinton fejezte be a kereskedést.

Az OTP 8,8 milliárd forintos forgalom mellett 100 forinttal, 1,40 százalékkal 7,060 forintra esett. A Richter árfolyama 395 forinttal, 1,25 százalékkal 31100 forintra esett, forgalma 1,74 milliárd forint volt. A Magyar Telekom 767 millió forintos forgalomban 10 forinttal, 1,12 százalékkal 880 forintra csökkent.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Hetvenmilliárdos beruházás a Moltól

A Mol Rt. összesen 70 milliárd forint értékű környezetvédelmi beruházást adott át Százhalombattán: egy gázolaj- és motorbenzin-kéntelenítőt, egy hidrogéngyárat, valamint egy szennyvíztisztítót és a felújított gázolajkeverő és -tárolóüzemet.

MTI Gazdaság

60 dollár közelében az olajár

Kedden a nyersolaj szabadpiaci ára változatlanul 60 dollár közelében mozgott hordónként, mert továbbra is erős a biztonságos benzinellátással kapcsolatos aggodalom.

Gazdaság

Szlovákiában építhet saját erőművet a Mol

Elképzelhető, hogy erőművet épít majd a Mol Rt. annak érdekében, hogy csökkentse energia költségeit - írja a Bloomberg Fekete Lászlóval, a Mol egyik igazgatójával készült beszélgetésére hivatkozva a portfolio.hu.

MTI Gazdaság

Meddig nő az olaj ára?

Nem járt messze - újabb történelmi csúcsot is elérve - az olaj ára a 60 és fél dollártól. A határidős amerikai könnyűolaj hordónként 60,46 dollárig szaladt fel, és utána is csak 60,26 dollárig hátrált.

MTI Gazdaság

Hirtelen esés után ingadozik az olaj ára

Szerdán némileg ismét drágult a kőolaj a szabadpiacon. A szerdai befektetői alapok által eszközölt eladások, profitrealizálások és az ezeket kísérő hordónkénti 2 dolláros árcsökkenés után némileg emelkedtek az árak.

Csak egy kis rizst ettek az indiai templomban, majd tizenegyen meghaltak

Csak egy kis rizst ettek az indiai templomban, majd tizenegyen meghaltak

Eközben az Aldi túlóra nélkül is 300 ezer forintos fizetést kínál

Eközben az Aldi túlóra nélkül is 300 ezer forintos fizetést kínál

Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Ádernek üzentek Strasbourgból: Ne írja alá!

Ádernek üzentek Strasbourgból: Ne írja alá!

Megvizsgáltak 13 slime-ot, és aggasztó dolog derült ki: a felük veszélyes anyagot tartalmaz

Megvizsgáltak 13 slime-ot, és aggasztó dolog derült ki: a felük veszélyes anyagot tartalmaz

Meredeken emelkedik a külföldi munkavállalók száma Magyarországon

Meredeken emelkedik a külföldi munkavállalók száma Magyarországon