szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Österreichische Post AG keleti irányú terjeszkedése keretében kedden a versenyhatóságoknak a legnagyobb magyar reklámanyag-terjesztő, a Feibra Magyarország Kft. teljes felvásárlását jelentette be.

Az eddigi tulajdonosok, 50-50 százalékban a Feibra alapítója, Anton Feistl és Thomas Heller üzletember. Az APA hírügynökségnek kedden sem az osztrák posta, sem a két tulajdonos nem kívánta kommentálni az ügyletet, amelynek hivatalos lezárása előreláthatólag legkorábban augusztusban várható.

A Feibra Ausztriában működő vállalkozásában, a Feibra Österreichban az osztrák posta már 75 százalékban tulajdonos, és az idei év végéig ugyancsak teljes átvételt tervez.

Az osztrák posta a magyarországi felvásárlással - és általában új kelet-európai stratégiájával - a hazai piacon várható forgalomcsökkenést szeretné ellensúlyozni. Magyarország mellett tervezi a cseh, a román és a bolgár levél-, illetve információsanyag-terjesztő piacra való beszállást, valamint azokban az országokban is - így Szlováéniában, Horvátországban, és Szlovákiában - terjeszkedni szeretne, amelyekben a csomagterjesztésben már jelen van.

Budapesten 1991-ben alakult a Feibra magyar vállalkozása, amely nyomtatott reklámanyagok, prospektusok, szórólapok, termékminták, helyi lapok közvetlen lakossági terjesztését végzi az ország egész területén vagy a külön megjelölt területeken. A Feibra Magyarország Kft. ma már havi átlagban közel 35 millió reklámanyagot terjeszt, ez naponta 23 tonna reklámanyagot jelent. Ezzel vezető pozíciót foglal el a magyar terjesztői piacon - áll a cég honlapján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vélemény

És mégis mozog a posta

Nem túlzás, ha Virág elvtársat idézve kijelentjük, a Magyar Posta és sok kistelepülés kapcsolatában a helyzet fokozódik. A Zempléni Településszövetség népi kezdeményezést indított, melyhez több más régió falvai is csatlakoztak. Az aláírásgyűjtők a helyi postahivatalok felszámolása, illetve "guruló változattal" való helyettesítése ellen berzenkednek.

MTI Itthon

Megtévesztette a fogyasztókat a Magyar Posta

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 5 millió forintra bírságolta a Magyar Posta Rt.-t fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásáért. A vállalat a tavaly márciusban bevezetett, úgynevezett elsőbbségi levélküldemények reklámozásánál tévesztette meg a fogyasztókat.

MTI Itthon

Százhúsz településen nincs postai kézbesítés

A Dunántúlon a havazás miatt kialakult közlekedési nehézségek miatt a mobil postajárat 120 helyen nem tudta megkezdeni a kézbesítést - közölte Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Rt. szóvivője.

MTI Világ

A kisposta is posta Németországban

A Deutsche Post leállította a német kisposták országszerte tervezett bezárását és a mintegy ezerre tervezett megszüntetés felét - azaz 500-at - visszamenőleg eltörölnek.

PDSZ: A kormány beismerte, hogy nem hajlandó támogatni a rászorulókat

PDSZ: A kormány beismerte, hogy nem hajlandó támogatni a rászorulókat

Videó: szinte letolta a Suzuki az Opelt az útról, annyira akart előzni

Videó: szinte letolta a Suzuki az Opelt az útról, annyira akart előzni

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban