szerző:
MTI

Több szabálytalanság miatt és szalmonella-gyanús fagyasztott csirke szállítmány miatt záratták be kedden a szentendrei Lidl élelmiszer-áruházat; a cég elismerte, hogy eljárási hibát vétett.

Virsinger György, a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás igazgatója szerint az állatorvosi ellenőrzést végző szakemberek engedély nélkül beállított új hűtőkamra, a tárolási szabályok mellőzése és egy, a rutinvizsgálaton fennakadt, fertőzésgyanús csirketétel miatt került sor az intézkedésre.

A mintát laboratóriumban elemezték, eközben a szabályokat felrúgva az áruház elszállítatta a kérdéses tételt a raktárból - tette hozzá. A szolgálat ezen szabálysértések mérlegelésével az élelmiszerbiztonsági kockázatot magasnak ítélte meg, s felkérte a kérdésben illetékes városi jegyzőt az áruház működési engedélyének visszavonására, aminek az üzlet bezárása a következménye.

A Lidl Magyarország Bt. közleménye szerint az áruház vezetése elismerte, hogy eljárási hibákat vétett. A szalmonella-gyanús fagyasztott csirketételt megsemmisítette, s a fogyasztókhoz nem jutott el ebből a termékből - szögezte le a dokumentum. Az áruház a kifogásolt fagyasztott terméket szállító partnerével felszámolta az üzleti kapcsolatát, megelőzendő a hasonló eseteket. Jelenleg tart a belső vizsgálat a szabálytalanságok okainak felderítésére, hogy mielőbb újra megnyílhasson az egység. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Szalmonellával fertőzött húst találtak a Lidlnél

Szalmonella baktériummal fertőzött baromfihúst találtak a Lidl áruházlánc székesfehérvári logisztikai központjában a hatósági állatorvosok; a húsból nem került a boltokba, a szállítmányt megsemmisítik - közölte a Fejér megyei főállatorvos.

Hét nap

SZABÁLYTALANKODÓ LIDL

Több magyarországi Lidl áruházban találtak hiányosságokat az elmúlt hónapokban a munkaügyi ellenőrök, és egyes...

hvg.hu Gazdaság

Versenytársaitól csábít át vásárlókat a Lidl

Tavaly a hazai kiskereskedelem egyik legfontosabb eseménye a Lidl magyarországi diszkontpiacra való belépése volt. Az új szereplő vásárlóit főleg a piacon már huzamosabb ideje jelen lévő más üzletláncoktól hódította el - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet multikliens tanulmánysorozatának első jelentéséből.

És akkor búcsúzhatunk az álomtól, hogy valaha is nyugati bérünk lesz

És akkor búcsúzhatunk az álomtól, hogy valaha is nyugati bérünk lesz

Teljes kijelzős, 48 megapixeles mobilt villantott a Honor

Teljes kijelzős, 48 megapixeles mobilt villantott a Honor

A Chrome-bővítményeket is telepíthetjük majd a Microsoft új böngészőjéhez

A Chrome-bővítményeket is telepíthetjük majd a Microsoft új böngészőjéhez

Három faluban is választást tartanak ma

Három faluban is választást tartanak ma

Kampányfinanszírozási botrány: bizonyítékok vannak Trump ellen?

Kampányfinanszírozási botrány: bizonyítékok vannak Trump ellen?

Mi jobb a bolygónak, az igazi vagy a mű karácsonyfa?

Mi jobb a bolygónak, az igazi vagy a mű karácsonyfa?