szerző:
hvg.hu

A Microsoft vezére több mint félmilliárd dollárral támogatta a The Global Plan to Stop Tuberculosis nevű kampányt. A 400-nál is több szervezet által támogatott megmozdulás nem kevesebb mint 56 milliárd dollárt kíván összegyűjteni az elkövetkezendő tíz év során.

A BBC tudósítása szerint a davosi Világgazdasági Fórumon indított kampányt Gordon Brown brit pénzügyminiszter, Olusegun Obansanjo nigériai elnök és Bill Gates nyitották meg, „Esély 14 millió élet megmentésére” mottóval. A Microsoft első embere már eddig is mintegy 300 millió dollárt fordított a programra, azonban a teljes összeg 56 milliárdra rúg majd a következő tíz esztendőben.

Gordon Brown elmondta, a brit kormány összesen 75 millióval támogatja a kampányt, amelynek egyik célja, hogy a tuberkulózis terjedését megfékezzék India egyes területein.

„Minden 15. másodpercben úgy hal meg valaki a TBC-től, hogy az megelőzhető, kivédhető lett volna” – nyilatkozta Brown a BBC-nek. A brit politikus és a nigériai elnök elmondták, a TBC elleni küzdelmet a G8 és az Afrikai Unió egyik elsődleges feladatává kívánják tenni.

„A The Global Plan alapvető fontosságú Afrika számára, ahol jelenleg 46 országban kritikus a TBC helyzete” – nyilatkozta Obasanjo.

Marcus Espinal a WHO TBC programjának vezetője reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezéssel sikerül „megroppantani a TBC-járványok gerincét”. Optimizmusára okot adhat a jelenleg fejlesztés alatt álló 15 féle diagnosztikai teszt, illetve 28 új gyógyszer, amelyek segítségével – Espinal szerint – forradalmasítani lehet a TBC kezelését, csökkenteni a kezelési időt, s felülkerekedni a gyógyszerekkel szemben már kialakult rezisztencián. A szakértő jóslata szerint a minden eddiginél hatékonyabb vakcina 2012-re készülhet el. Espinal szerint a program indításának megfelelő hátteret ad az egykori világhírű tüdőszanatóriumáról híres Davos.

A program a szervezők szerint az ENSZ milleniumi céljainak egyikét szeretné megvalósítani, mely szerint a betegség terjedését meg kell állítani, s a fertőzés előfordulását a minimumra csökkenteni 2015-ig. A Global Fund a fenti összegből 47 milliárdot költene a TBC kezelésére és ellenőrzésére, a fennmaradó 9 milliárd dollárt pedig az ezzel kapcsolatos kutatás-fejlesztésre.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Gazdaság

Bill Gates továbbra is a leggazdagabb

A Forbes magazin immár 24 éve publikálja az Egyesült Államok leggazdagabb embereinek a listáját. A tavalyi összesítéshez képest idén a legtehetősebbek vagyona 125 milliárd dollárral növekedett. A leggazdagabb még mindig a Microsoft vezér, Bill Gates.

hvg.hu Tech

Bill Gates levelet írt a jövőről nagyvállalati vezetőknek

A Microsoft-vezér számos nagyvállalat felsővezetőjének írt e-mailjében sürgette a cégeket, hogy tegyenek lépéseket az internet-alapú szolgáltatások és szoftverek elterjedésének érdekében. A redmondi óriás első embere ezáltal szeretne előnyös pozícióba kerülni a konkurenciával szemben.

hvg.hu Világ

Bill Gates-t lovaggá ütötték

Erzsébet angol királynő lovaggá ütötte Bill Gates-t, a Microsoft alapítóját és elnökét. A kitüntetésben a világ leggazdagabb embere azért részesült, mert tevékenységével mély hatást tett a brit gazdaságra.

Jobline

Bill Gates levele a jövőről

A Microsoft menedzsmentje vezetői levelek formájában igyekszik betekintést nyújtani a cég stratégiai szintű elképzeléseibe. Ezek az üzenetek az iparág legfontosabb problémáinak leküzdésével kapcsolatosak, és ismertetik a Microsoft állásfoglalását, valamint a vállalat főbb stratégiai lépéseit az adott területen. Bill Gates a társaság elnöke és technológiai vezetője a következő évtized várható változásait elemzi.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Tech

Mit mondott Bill Gates az új biztonságosabb Microsoft termékekről?

Bill Gates, a Microsoft elnöke a San Francisco-i RSA biztonságtechnikai konferencián több fontos fejlesztést is bejelentett, többek között az Internet Explorer 7-es változatát is. A Microsoft célja az elsősorban a felhasználók biztonságát erősítő fejlesztésekkel, hogy elejét vegye a további piacvesztésnek, amelyet a közönség egy része által jobbnak tartott böngészők (különösen a Mozilla Firefox) megjelenése okozott az utóbbi időben.

Tóth Zsuzsa Gazdaság

Tavaly is Bill Gates volt a leggazdagabb

A világ krőzusainak igen jó évük volt tavaly: a Forbes amerikai üzleti magazin frissen közzétett listája szerint az egymilliárd dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkezők száma az előző évi 587-ről 691-re nőtt 2004-ben. A világ „legjei” 47 országból jöttek össze, összesített vagyonuk 300 milliárd dollárral 2200 milliárd dollárra emelkedett.

hvg.hu Tech

Bill Gates: Kína kib…ott a Microsofttal!

Bill Gates egyes meg nem erősített sajtójelentések szerint minden csalódottságát belefoglalta egyetlen indulatos mondatba, amikor meghallotta a bíróság ítéletét a Kai-Fu Lee perben: Kína kib…ott a Microsofttal!

MTI Tech

Kamu a Bill Gates-levél, a milliárdos nem fizet

A Microsoft Magyarország szerint az elmúlt időszakban a nemzetközi rangú informatikai cégről és annak tulajdonosáról olyan levél terjed az interneten, amely valótlan állításokat tartalmaz, a benne leírt információk minden alapot nélkülöznek.

MTI/hvg.hu Világ

Megnyílt Davosban a világgazdasági fórum

Az AP hírügynökség tudósítója szerint Kína gyors gazdasági fejlődésével, a dollár és az euró árfolyamváltozásaival kapcsolatos problémák uralhatják a 35. fórum gazdasági témáit.

Drasztikusan csökkenhetnek az EU-támogatások, ha elfogadják a német javaslatot

Drasztikusan csökkenhetnek az EU-támogatások, ha elfogadják a német javaslatot

A törvényszéken elvérzett a patkányirtás-tender, a Közbeszerzési Döntőbizottságot új eljárásra kötelezték

A törvényszéken elvérzett a patkányirtás-tender, a Közbeszerzési Döntőbizottságot új eljárásra kötelezték

Hiába szigorítják a felsőoktatási felvételit, nem jelentkeztek többen nyelvvizsgázni

Hiába szigorítják a felsőoktatási felvételit, nem jelentkeztek többen nyelvvizsgázni

Di Maio: A magyar kormány közönye miatt él Olaszország migrációs vészhelyzetben

Di Maio: A magyar kormány közönye miatt él Olaszország migrációs vészhelyzetben

Megszünteti színitanodáját Gór Nagy Mária

Megszünteti színitanodáját Gór Nagy Mária

Terry Black a hétvégén még a hazatérésre készült

Terry Black a hétvégén még a hazatérésre készült