szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Airbus havonta négy gépet szerelne össze Kínában 2010-től. Ennek feltétele, hogy a know-how megfelelő védettséget kap Kínában.

A nyugat-európai EADS repülőgépgyártó konzorcium 2010-től tervezi Airbus gépek összeszerelést Kínában.

Az EADS németországi vezetője, Thomas Enders a Focus német gazdasági magazinban azt mondta, hogy már vizsgálják az A320-as modellek összeszerelésének lehetőségét. A tervek szerint havonta négy gépet gyártanának Kínában.

Kínának a következő 15 évben 2000 új repülőgépre lesz szüksége, "ezt az igényt csak Európából nem tudjuk kielégíteni, szükségünk van a helyi kapacitások kiépítésére is" - mondta Enders, hozzátéve, hogy a kínai összeszerelés alapfeltétele, hogy a know-how megfelelő védettséget kap Kínában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Az Airbus-Boeing "légipárbaj" legújabb fordulója

A világ ez idő szerint legnagyobb utasszállító repülőgépe, az Airbus A380-as pénteken Szingapúrba érkezett, s ezzel végrehajtotta első Európán kívüli repülését. Épp egy nappal azután szállt le ott, hogy nagy vetélytársa: az amerikai Boeing 777-es egyik példánya megdöntötte a leszállás nélküli távolsági repülés eddigi világrekordját.

MTI Világ

Európai ügyvédet fogadnak a kínai gyártók

A kínai cipő gyártók jogi lépéseket terveznek, egy 300 ezer eurós alapot terveznek "összedobni", hogy ebből fizessék az európai ügyvédeket. Az Európai Unió április 7-től dömpingvámot tervez a kínai és vietnami bőrcipőkre, a következő öt hónapban fokozatosan emelik a vámételt, 4 százalékról 19,4 százalékra a kínai, és 16,8 százalékra a vietnami cipők esetében.

MTI Gazdaság

Német mágnesvasútat másolt Kína?

Kína lekoppintotta a német Siemens és ThyssenKrupp által gyártott mágnesvasút terveket, és saját mágnesvasúttal állt elő. A német tervezők plágiummal vádolják Kínát, a távol-keleti ország azonban állítja, teljesen mások a kínai szerelvények.

Mit tanulhatunk a patkányoktól?

Mit tanulhatunk a patkányoktól?

Koronavírus: újabb nyolc elhunyt, 951 fertőzött

Koronavírus: újabb nyolc elhunyt, 951 fertőzött

Sok Bayern-drukker mondta le a budapesti focitúrát

Sok Bayern-drukker mondta le a budapesti focitúrát