szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A japán Nissan nem hagyja ott nyugat-európai gyártóbázisát az olcsóbb kelet-európai országokért.

A japán Nissan Motor járműipari vállalat nem dédelget olyan terveket, hogy mint egyes távol-keleti gyártók, hogy odahagyja nyugat-európai gyártóbázisának valamelyikét és olcsóbb bérű kelet-európai országokba vonul. Legalábbis brit üzemére vonatkozóan nincsenek ilyen tervei, közölte az üzem vezetője.

Az illetékes úgy vélekedett, hogy szerinte az észak-kelet-angliai Sunderlandban lévő nagy Nissan gyár (tavaly 315 ezer autó készült el itt) tartja versenyképességét. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez idő szerint nincsenek "áthelyezési" terveik, jóllehet figyelemmel vannak az ilyen lehetőségekre.

De Sunderland immár 20 éve jól szolgálja őket, nagyon jó a beszállítási rendszere, bár a beszállítóik elkezdték olcsóbb bérű régiókba kihelyezni gyártásukat. Sunderland nagy előnye, hogy kikötője van, márpedig az itteni gyártás 80 százaléka exportra megy.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Nissan-gyár Oroszországban

200 millió dollár (5,5 milliárd rubel) értékű beruházással új összeszerelő üzemet létesít Oroszországban, Szentpétervárott a Nissan. A bejelentést Carlos Ghosn, a Nissan elnök-vezérigazgatója Tokióban, a 2005-ös pénzügyi év eredményeit ismertető sajtókonferencián tette. A tervvel foglalkozó egyezményt még az illetékes orosz minisztériumnak jóvá kell hagynia, és alá kell írnia.

MTI Autó

466 ezer autót hív vissza a Nissan

A Nissan japán autóipari vállalat pénteken bejelentette, hogy a benzinvezeték meghibásodása miatt visszahívja 466 ezer X-Trail sportos kivitelű terepjáróját.

hvg.hu Autó

Kiemelkedő eredmények a Nissannál

A Nissan közzétette, hogy a március 31-el végződött pénzügyi évben a konszolidált nettó nyeresége 518,1 milliárd yen (4,57 milliárd dollár, 3,78 milliárd euró) volt, ami 1,1 százalékkal nagyobb a korábbi évinél, és az utóbbi hat egymást követő év legjobb eredménye.

Kovács Zoltán bohócos mémmel reagált rá, hogy magyar műsorok is lesznek a német köztévén

Kovács Zoltán bohócos mémmel reagált rá, hogy magyar műsorok is lesznek a német köztévén

50 év után visszatér a Ferrari a Le Mans-i 24 órásra

50 év után visszatér a Ferrari a Le Mans-i 24 órásra

Gordon Ramsay: Teljes pusztulást hoztak a lezárások

Gordon Ramsay: Teljes pusztulást hoztak a lezárások