szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Globus Konzervipari Rt. szerdai rendkívüli közgyűlésén határoztak arról, hogy a tartósítóipari cég részvényeit töröltetik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájáról, azaz a részvényeket kivezetik a BÉT-ről.

A BÉT honlapján közzé tett jegyzőkönyv szerint a közgyűlés határozott arról is, hogy az igazgatóság elnökévé ismét Temesfői Istvánt, elnökhelyettessé pedig az új francia tulajdonos képviselőjét Jean-Michel Jannezt, a felügyelőbizottság elnökévé pedig Guenolé Alixt választja.  

A közgyűlés emellett döntött a cég alapszabályának módosításáról is, ezek jórészt  az eljárási szabályokat érintik. A francia CECAB csoporthoz tartozó Union Morbihiannaise Société Cooperative Agricole (UFM) február végén tett nyilvános vételi ajánlatot a Globus részvényeire 460 forintos vételi áron. A vevő jelezte, hogy az ügylet lezárását követően tervezi a Globus részvények tőzsdei kivezetését. 

Az ajánlatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jóváhagyta. A Globus részvényesei  május 15-ig fogadhatták el az ajánlatot.
 
A Globus az elmúlt évet nem auditáltan, a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerint konszolidáltan 31,1 milliárd forint nettó árbevétellel és 4,336 milliárd forint veszteséggel zárta. Az árbevétel 7,3 százalékkal csökkent a cégnél egy év alatt, miközben a veszteség közel megnégyszereződött. Ugyanakkor a 14,851 milliárd forint értékű export 25,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Globus adatokat kér a Greenpeace-től a GMO-vád miatt

A Globus Konzervipari Rt. további adatokat kért a Greenpeace környezetvédő szervezettől az általuk kifogásolt génkezelt összetevőket (GMO) tartalmazó termékekről, hogy kivizsgálhassa az azokhoz felhasznált alapanyagokat.

MTI Gazdaság

Globus: 4,5 milliárdos veszteség 2005-ben

A Globus Konzervipari Részvénytársaság a múlt évben az IFRS nemzetközi könyvviteli szabvány szerint 4,507 milliárd forint mérleg szerinti konszolidált adózott veszteséget könyvelt el, így a közgyűlés döntése alapján nem fizet osztalékot.

Megroggyant a forint, de kell emiatt aggódni?

Megroggyant a forint, de kell emiatt aggódni?

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia