szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A brit-holland Corus acélipari csoportban való részesedésről tárgyal a leggazdagabb orosz, Roman Abramovics egy moszkvai lap szerint.

A Kommerszant mai számában befektetési banki forrásokra hivatkozva hírül adta, hogy Abramovics az "ellenőrzőt meg nem haladó" részesedés vásárlásáról tárgyal a Corus-szal. Az orosz lap azt latolgatta, hogy Abramovics azt a 40 százalékos pakettet akarja becserélni a világranglistán hetedik acélműcsoport részvényeire, amelyet a legnagyobb oroszországi acéltermelőben, az Evraz csoportban készül vásárolni.

Ezzel a cserével a Corus olcsó nyersanyagra tehetne szert, Abramovics pedig a Corus egyik kulcsrészvényesévé válhatna – spekulált a Kommerszant, emlékeztetve azokra márciusi médiajelentésekre, amelyek a Corus és az Evraz fúziós tárgyalásairól szóltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Foci-Eb

Vb-2006: Abramovics is partra szállt

Kikötött Lübeckben a jövő pénteken kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságra "készülő" Roman Abramovics orosz milliárdos luxusjachtja.

hvg.hu Világ

Elton John konyakjától Abramovics cirkálójáig

Karácsonykor mindenki hajlamosabb kicsit többet költeni annál, amit év közben megenged magának. Vannak azonban dolgok, amelyeket csak igen kevesen engedhetnek meg maguknak, mert sokban, nagyon sokba vagy rettenetesen sokba kerülnek. Utána néztünk néhány tárgynak, amelyekhez hasonlóak nagy valószínűséggel nem kerültek közeli ismerőseink karácsonyfája alá.

MTI Világ

Abramovics a leggazdagabb orosz

A Forbes magazin összeállítása szerint Roman Abramovics, a Chelsea labdarúgócsapatának milliárdos tulajdonosa Oroszország leggazdagabb embere.

Hét nap

ABRAMOVICS KORMÁNYZÓ

A leggazdagabb orosz üzletembert, Roman Abramovicsot a múlt pénteken ismét megválasztották a Moszkvától 7 ezer...