szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Negatív hangulat várható a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn a belpolitikai bizonytalanság miatt.

Herczenik Ákos, a Takarékbank elemzője úgy véli, a vasárnap napvilágot látott belpolitikai hírek nyomán növekedhet a magyar piaccal kapcsolatos bizonytalanság, emiatt a kereskedés első felében negatív hangulat várható. Az elemző utalt Gyurcsány Ferencnek az MSZP májusi zárt frakcióülésén elmondott, és vasárnap kiszivárgott beszédére.

Herczenik Ákos szerint egyelőre nem lehet kiszámítani a piac reakcióját a belpolitikában kialakult helyzet miatt, de abban bízik, hogy a negatív hatás átmeneti lesz, és a magyar piac nem szakad el teljesen a régiós trendektől.

A BUX pénteken 157,46 pontos, 0,68 százalékos csökkenéssel, 22.854,73 ponton zárt. A részvénypiacon 22,7 milliárd forint értékben születtek üzletek, a vezető részvények árfolyama csökkent az előző napi záráshoz viszonyítva.

Az OTP árfolyama 165 forinttal, 2,34 százalékkal 6900 forintra esett, a Mol részvények ára 60 forinttal, 0,28 százalékkal 21260 forintra csökkent. A Richter 350 forinttal, 0,73 százalékkal 47.750 forintra gyengült, az Egis részvények ára nem változott, 31.700 forintot értek a kereskedés végén. A Magyar Telekom 905 forinton zárt, a csütörtöki záróárával megegyező árfolyamon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: a nap nyertesei a gyógyszerpapírok

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pontos 558,67 emelkedéssel, 22.912,93 ponton zárt hétfőn, a pénteki záró értékhez képest ez 2,50 százalékos erősödés.

MTI Itthon

A Hajdú-Bét-károsultak pert indítanak a Vallis Rt. ellen

Polgári pert kívánnak indítani a közeljövőben a Hajdú-Bét felszámolása során károsult termelők a korábbi tulajdonos, a Vallis Rt. ellen - közölte Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója.

MTI Gazdaság

BÉT: szárnyalt az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 82,42 pontos emelkedéssel, 22 995,35 ponton zárt kedden, 0,36 százalékkal magasabban a hétfői zárásnál.

MTI Gazdaság

Folytatódhat az emelkedés a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,36 pontos emelkedéssel, 22.998,71 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékhez képest ez 0,01 százalékos erősödés.

MTI Gazdaság

BÉT: A részvények esése várható

A részvényárak esése várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén. A vezető papírok közül a Mol ismét alulteljesíthet, de az OTP és a gyógyszeripari részvények árfolyama is jelentős mértékben eshet.

MTI Gazdaság

BÉT: folytatódhat az optimizmus

Hegedűs Csaba, az Inter-Európa Bank elemzője a nyitásban pozitív elmozdulást vár. A kedvező kilátásokat meglapozza az amerikai tőzsdeindexek keddi jelentős nyeresége.

MTI Gazdaság

BÉT: nagy emelkedés után korrekció

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 157,46 pontos, 0,68 százalékos csökkenéssel, 22 854,73 ponton zárt pénteken. A részvénypiacon 22,7 milliárd forint értékben születtek üzletek, a vezető részvények árfolyama csökkent az előző napi záráshoz viszonyítva.

Részletezte a KSH, miért esett 4,7 százalékot a magyar GDP a második hullám előtt

Részletezte a KSH, miért esett 4,7 százalékot a magyar GDP a második hullám előtt

A második hullámban is szépen veszik az új autókat a magyarok

A második hullámban is szépen veszik az új autókat a magyarok

Motorosok új találmánya sok másik motoros életét mentheti meg

Motorosok új találmánya sok másik motoros életét mentheti meg