szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öt cég tehet ajánlatot a 4-es metró összes állomásának belső szerkezeti építésére - tudta meg az MTI a BKV Zrt. igazgatóságának tagjaitól annak kapcsán, hogy a testület kedden lezárta az állomás belső szerkezetépítési közbeszerzési eljárásának egyik szakaszát.

Ismét tájékoztatást kapott az BKV Zrt. igazgatósága Antal Attila vezérigazgatótól a cég belső átszervezését érintő kérdésekről. A testület három hete több konkrétumokat kért a reorganizációs folyamatról. Az igazgatóság tagjai szerint csak részben teljesült ez az igényük. Elfogadta a testület a 2-es metró ez évi felújításáról és a cég múlt évi munkájáról szóló összevont beszámolót.
 
Nem esett viszont szó arról, hogy távozik posztjáról a BKV vasúti járműjavító kft.-jének igazgatója, aki korábban vezérigazgató-helyettes volt a cégnél. A társaság e fontos kft.-jének élére várhatóan a korábbi igazgató kerül vissza.
 
Nem került szóba az sem, hogy a jövő héttől megkezdi munkáját a 4-es metró építését vezérigazgató-helyettesi szinten felügyelő Olti Ferenc. A 4-es metróval összefüggő témát egyébként Gulyás László, a programiroda korábbi vezetője terjesztette elő. A cégnél várhatóan az eddigi három helyett hat vezérigazgató-helyettes lenne az új szervezeti struktúrajavaslat szerint, amelyet az előző igazgatósági ülésen mutatott be a vezérigazgató.
 
Az igazgatóság ülését utoljára vezette Garadnai András, akinek mandátuma május 31-ig szól. A két hete megválasztott új igazgatósági tagok közé, akiknek névsorát Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes állította össze, nem került be az előző főpolgármester-helyettes, Vajda Pál bizalmi emberének számító igazgatósági elnök. A testület élére az SZDSZ Tóthfalusi Györgyöt kívánja jelölni. Az érvényes munkaterv szerint az igazgatóság június 12-én választhat új igazgatósági elnököt. A belső szabályozás szerint elnök hiányában két tag is kezdeményezheti az igazgatósági ülés összehívását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Rajzold le a 4-es Metrót!

A DBR Metró Projekt Igazgatóság rajzpályázatot hirdet kisiskolások számára Barátom a Metró címmel, és egyúttal lehetőséget biztosít arra, hogy felső tagozatos osztályok ellátogassanak az Etele téri Információs Központba.