szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Mol Nyrt. a Marché International étteremlánccal együttműködve hat benzinkútnál hoz létre magas színvonalú éttermet, egyenként több száz millió forintos beruházással. Ugyanakkor az ország 100 Mol-kútján ingyenes WiFi-szolgáltatás vehető igénybe.

Geszti László, a Mol ügyvezető igazgatója a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: elsőként az M1-es autópálya mellett a mosonmagyaróvári benzinkútnál építenek fel egy olyan 1,000-1,200 négyzetméteres létesítményt, amelynek része lesz az étterem.

A Mol bejelentette azt is, hogy 100 benzinkútnál ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatást (WIFI) hoz létre a Wiera Kft-vel együttműködve. A Molnak, illetve a szolgáltatást igénybe vevő ügyfélnek azért nem kell fizetnie a Friera szolgáltatásért, mert az internetes kapcsolat létesítésekor egy reklámablak ugrik fel a monitoron. Emellett az üzleti felhasználóknak fizetés ellenében engedélyezett az ún. VPN-kliens (virtuális magánhálózati hozzáférés) használata is, amellyel elérhetik céges levelező- és egyéb belső rendszereikhez - ezen szolgáltatás külön díj ellenében érhető el a töltőállomásokon, amely a pre-paid kártyák megvásárlása után azonnal igénybe is vehető.

Az eseményen Bedecs Andrea, a Mol kiskereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a recept nélkül kapható gyógyhatású készítmények forgalmazása sikeres, a kezdeti 10 kút után további 32-nél kezdték meg az árusítást. A terv az, hogy az idén még 100 kutat vonnak be forgalmazásba.

Kérdésekre válaszolva elhangzott, hogy az éttermek finanszírozásának megosztása, illetve a teljes bekerülési költség üzleti titok. Az első étterem várhatóan 2008 elején nyílik meg.

A Marché a svájci Mövenpick cégcsoport tagja, öt nyugat-európai országban mintegy 80 éttermet üzemeltet, többségüket nagy forgalmú utak mellett, repülőtereken és vasútállomásokon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Ősszel írják ki a fővárosi wifitendert

Várhatóan ősszel jelenik meg a pályázat a Budapestet lefedő vezeték nélküli (wifi) internetelérést nyújtó hálózat kiépítésére – írta a hétfői Világgazdaság.

MTI Gazdaság

Megint saját részvényt vásárolt a Mol

A Mol pénteken 85000 darab Mol részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 26.484 forintos átlagáron - közölte az olajipari társaság a tőzsde honlapján hétfőn.

MTI Tech

Ingyenes wifihasználat Párizsban

Az önkiszolgáló kerékpárkölcsönzők beindításának másnapján ingyenes vezeték nélküli szélessávú internet (WIFI) hálózat kezdte meg működését Párizsban.