szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két pályázat érkezett az FTC hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére, amelyet immár negyedszer írt ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI).

Az ajánlatok értékelését megkezdték - közölte Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója. A 100 százalék Fradi című hetilap értesülései szerint egy brit és egy belga cég pályázott, eredményt várhatóan két héten belül hirdetnek. A pályázat kiírása szerint az ingatlanok limitára 4,16 milliárd forint, a pályázónak ezen felül vállalnia kell, hogy a meglévő stadiont két éven belül felújítja legalább 1,2 milliárd forint + áfa bekerülési értéken úgy, hogy az FTC tulajdonában lévő FTC Labdarúgó Zrt. összesen mintegy 20 millió forint névértékű részvénycsomagját legalább 800 millió forintért megvásárolja. Ezen túl vállalnia kell, hogy az FTC létesítményhasználati jog megváltásáért legalább 1,5 milliárd forint plusz áfát fizet az FTC részére.

A szerződésben az ajánlattevőnek biztosítania kell 25 éves határozott időtartamra az FTC számára a stadion használatának lehetőségét, valamint az FTC ügyvezetése és szakosztályai számára szükséges, legalább "C" kategóriájú irodákat. A használati jog ellenértéke az FTC szakosztályai által a stadionban rendezett sportesemények nettó jegyár-bevételének 25 százaléka.

Az ingatlanokra először 2005 novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket. A következő pályázatra egyetlen cég, a spanyol Torre Rioja Madrid SA jelentkezett, amelyet a pályázati eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt. A KVI 2006. augusztus 7-i döntése szerint érvényes, de eredménytelen volt a második pályázat. A harmadik kiírásra pedig senki nem adott be ajánlatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Ismét KVI-pályázat az FTC Üllői úti ingatlanára

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) szerdán közzéteszi a Ferencvárosi Torna Club (FTC) Üllői úti stadionjának és a hozzá tartozó területek tulajdonjogának értékesítésére vonatkozó, immár harmadik pályázatát.

Itthon

Angol érdeklődő a Fradi iránt

Nyilvánosan is bejelentette a múlt héten az ingatlan- és labdarúgó-üzletágban is érdekelt Kevin McCabe, a Sheffield United elnöke, hogy érdeklődik a Ferencváros iránt.

hvg.hu Itthon

Bulizó lányok a Fradi-tüntetésen - videóval

A szombati Ferencváros-Makó mérkőzés alatt demonstráltak az Üllői úton a ferencvárosi szurkolók a klubvezetés döntése ellen. A kérlelhetetlen fradisták tüntetését rózsaszín lánycsapat zavarta meg.

Hét nap gazdaság

Nincs vevő a Fradira

Nem akadt jelentkező az Üllői úti FTC-pályát is magában foglaló 6 plusz 2 hektáros ingatlan értékesítésére kiírt...

MTI Itthon

Szerdáig lehet pályázni az FTC ingatlanjaira

Szerdán délelőtt 10 óráig lehet benyújtani a pályázatokat az FTC hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére, amelyet immár negyedszer írt ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI).

Eddig nem látható elváltozásokat vettek észre a Covid-betegek tüdején

Eddig nem látható elváltozásokat vettek észre a Covid-betegek tüdején

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás