szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacokon talán még szerdára is marad a keddi lendületből, amelyet a mértékadó központi bankok egyeztetetett likviditásnövelő árveréseinek bejelentése váltott ki, de az bizonyosnak látszik, hogy a lelkesedés egyre kisebb lesz.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 hetvenhét pont körüli nyereséggel nyithat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 százöt pont körüli előrelépéssel kezdhet.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé szerda reggelre 8 ponttal 12 182 pontra csökkent, a Nasdaq összetett mutatójáé 2,00 ponttal 1748,50 pontra fogyott, az S&P 500-asé 2,60 ponttal 1321,30 pontra apadt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

További gyengülés a tőzsdén

A következő héten gyengülhetnek a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói, ha a nyilvánosságra kerülő makrogazdasági adatok a gazdaságnövekedés további lassulását jelzik.

MTI Gazdaság

Kellemes tavaszi napra számítanak a tőzsdéken

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán harmadik napja folytatják útjukat emelkedőn, miután kedden újabb ösztönzést adott az Ifo intézet vártnál jobb németországi gazdasági hangulatmutatója.

MTI Gazdaság

Tőzsdeelnök: van lehetőség az új tulajdonosi programra

Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke szerint a miniszterelnök által bejelentett tulajdonosi programban elemi fontosságú csatorna lehet a tőzsde által már korábban is javasolt hosszútávú befektetési számla (htb).

MTI Gazdaság

Erősödés várható a tőzsdén

Erősödés várható a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön, miután a nemzetközi piacokon is optimistává vált a hangulat.

Hét nap gazdaság

Tőzsdei bevezetés

21,4 milliárd dollár értékű tőzsdei bevezetést fújtak le világszerte az év első két hónapjában, ami csaknem a duplája...

MTI Gazdaság

Idegesek, de erősödésre számítanak a tőzsdék

Londoni értékpapír forgalmazók szerint szerdán emelkedéssel kezdhetnek a nyugat-európai részvénypiacok, miután kedden jelentősen mérséklődtek a hitelválság, illetve a leírások miatt ismét erősödő befektetői aggodalmak.