szerző:
MTI

Az Europolis vagyonkezelő és ingatlanfejlesztő cég egy 42 hektár alapterületű logisztikai parkot épít Páty közelében, a beruházás volumene a tervek szerint 130 millió euró lesz – mondta Széll Csaba a cég ügyvezető igazgatója.

A beruházás első ütemének építése, amelynek beruházási költsége 60 millió euró, májusban kezdődik és várhatóan 2009 közepére fejezik be – mondta. Ez az ütem 50 ezer négyzetméter "A" kategóriás irodát, raktárt, raktári irodát és szolgáltatási területet foglal majd magába 9 hektáros területen.

Az Europolis Park Budapest M1-ben a – megváltozott bérlői igények kiszolgálására – akár kisebb 500-600 négyzetméter nagyságú raktárak is bérbevehetők. A bérleti díjat illetően Széll Csaba nem kívánt adatokat közölni. A teljes beruházás várhatóan 2017-ben fejeződik be – mondta az ügyvezető.

Az Europolis magyarországi tulajdonában 188 540 négyzetméter kiadó iroda és raktárterület van, portfoliójában öt ingatlan található: a City Gate (24 ezer négyzetméter), az Info Park A épülete (13 700 négyzetméter), a most bővülő IP West és két logisztikai park amelyből az egyik a most épülő első ütem mellett található 70 ezer négyzetméteres park, illetve az Europolis Park Budapest Airport (65 ezer négyzetméter).

A 13 embert foglalkoztató cég a közép-európai régióban 2,2 milliárd euró befektetést hajtott eddig végre, az a szám 2012-ig várhatóan megduplázódik.

A cégcsoport bevétele – amely a vagyonkezelőből és az öt projektcégből áll – 6,2 milliárd forint volt tavaly, a cég az idén is hasonló eredményre számít.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Reszkess, Európa: szélsőséges időjárás, erős áradások várhatók

Reszkess, Európa: szélsőséges időjárás, erős áradások várhatók

Arcfelismerőt vetett be Taylor Swift a zaklatói ellen

Arcfelismerőt vetett be Taylor Swift a zaklatói ellen

Üres kézzel távozik az EU-csúcsról a brit kormányfő

Üres kézzel távozik az EU-csúcsról a brit kormányfő

5 megható történet arról, hogy adni valóban öröm

5 megható történet arról, hogy adni valóban öröm

Ab: A jegybank legyőzte a Kúriát is

Ab: A jegybank legyőzte a Kúriát is

Lángok a Kossuth térnél: máglyát gyújtottak a tüntetők

Lángok a Kossuth térnél: máglyát gyújtottak a tüntetők