szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-től eddig mintegy 10 ezer vállalkozás vett fel fejlesztési hitelt 193 milliárd forint értékben, amelyhez további 26 milliárd forint kapcsolódott az agrárágazatból - közölte Aladics Sándor, a cég vezérigazgató-helyettese Orosházán.

Alapvetően 50-60 millió forintos nagyságrendű hiteleket vettek igénybe a vállalkozók, ez is mutatja, hogy tipikusan a kis- és középvállalkozók fejlesztési hiteligényeit tudták kielégíteni - mondta Aladics Sándor. Jelen pillanatban 4,5-5 százalék közötti végső kamat mellett tudják a fejlesztési hiteleiket felvenni a vállalkozások. A forgóeszköz hitelek ugyan egy kicsit drágábbak, de még így is 5-6 százalék körül alakulnak.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!