Tetszett a cikk?

A felülvizsgált adatok alapján 2,8 százalékkal bővült a brit gazdaság a harmadik negyedévben 2009 azonos időszakához viszonyítva. Negyedév/negyedév alapon 0,8 százalékos növekedést mértek a statisztikusok.

Az adatok alapján arra lehet következtetni, hogy a brit gazdaság jó formában van, azaz a növekedés üteme fenntarthatónak tűnik a negyedik negyedévben is. Igaz az is ugyanakkor, hogy a kormányzati megszorítások hatása 2011-ben már érezhető lesz.

Elemzők a negyedik negyedévben 0,5 százalékos GDP-bővülésre számítanak – a harmadik negyedévhez viszonyítva –, amit segítenek majd a januárra várt áfaemeleés miatt előrehozott vásárlások is. A teljes 2010-es gazdasági növekedés 1,8 százalék lehet az elemzői konszenzusok alapján.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma

12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

Doku360: Nem tudom, hogy fel tudnám-e adni

Doku360: Nem tudom, hogy fel tudnám-e adni