Tetszett a cikk?

A pénteken elért szinteken mozgott az euró, a frank és a dollár árfolyama hétfő délelőtt.

November 29-én 11 órakor egy euró 280,5 forintot ért a bankközi devizapiacon. A dollárt ez idő tájt 211,2, a frankit 211,7 forinton jegyezték. A reggeli órákban a zöldhasú és a frank árfolyama járt 210 forint közelében is.

Mit mond a szakember?

A 281-es szinteket kóstolgatva több mint kéthavi csúcsra ért a forint árfolyama, és a hétfő  hajnali kereskedés is hozzávetőlegesen innen indult – foglalja össze az elmúlt napok történéseit Karsai Péter a Commerzbank szokásos „Tízórai” hírlevelében. „Ahogy a forint a lélektani 280-as szint fölött fejezte be a napot, úgy a zlotyról is elmondható, hogy az euróval szemben is a mérföldkőnek számító 4-es érték felett zárt. A korona is gyengült, de a régió svájci frankjának nevezett deviza csak moderáltan veszített az értékéből.”

„Hétfőn  kamatdöntő ülést tart az MNB, az 5,25 százalékos alapkamatszint a várakozások szerint nem fog változni. Egyes londoni, illetve régióbeli elemzők 2011 harmadik negyedévéig nem számolnak a jelenlegi kamatszint változtatásával, de szeptemberig még sok minden megtörténhet, többek között négy új, immár a kormány által delegált monetáris tanácstag kerül a döntéshozói csapatba.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyedi megoldás: trükkösen rejtené el az okostelefon-kamerát a Samsung

Egyedi megoldás: trükkösen rejtené el az okostelefon-kamerát a Samsung

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó