szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint kérdéses, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter alkalmas-e arra, hogy a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalásokon a magyar delegációt vezesse.

Kovács Tibor országgyűlési képviselő, a parlament gazdasági bizottságának szocialista alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: Fellegi Tamás miniszterként nem ért el sikereket külföldi tárgyalásain, a Mol-részvények visszavásárlását ugyanis a kormánnyal ellentétben az MSZP nem tekinti annak.

A politikus ezért azt sürgette, hogy a fejlesztési miniszter a gazdasági és költségvetési bizottság együttes ülésén számoljon be arról, hogy milyen tárgyalási pozícióra kapott felhatalmazást a kormánytól az IMF-tárgyalásokra. Furcsállta a delegáció összetételét Kovács Tibor amiatt is, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke nem tagja a küldöttségnek, Rogán Antal, a gazdasági bizottság fideszes elnöke azonban igen, dacára, hogy nem kormánytag. Kitért arra is: az MSZP elvárja, hogy amint a megállapodás megszületik, részleteit a kormány hozza nyilvánosságra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon jó, hogy készülnek a vakcinák, de hogyan fognak mindenhova eljutni?

Nagyon jó, hogy készülnek a vakcinák, de hogyan fognak mindenhova eljutni?

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Több száz lakás maradt víz nélkül Budapest XI. kerületében

Több száz lakás maradt víz nélkül Budapest XI. kerületében