szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A város kapuját megjelölő, a Rubik-kocka ihlette ikonikus toronyházat is terveztek a jövő mérnökei az Etele térre egy pályázaton - közölte a hg.hu oldal.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákjai hétfőn mutatták be annak a háromnapos workshopnak az eredményeit, amelyen a terület fejlesztési tervének elkészítése volt a feladat - írta a hg.hu, amely a látványterveket is közzétette.

A BME Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégiumának kezdeményezése, a Várostervezési Napok célja, hogy a különböző mérnöki szakmák képviselői már diákkorukban megtapasztalják, hogyan dolgozzanak együtt, közösen gondolkodva egy adott feladaton.

Idén az Etele tér fejlesztése került a diákok célkeresztjébe, a munkákat szakemberekből álló zsűri bírálta el, akik sorában megtalálható volt Takács Viktor, a 11. kerület főépítésze is.

A Hódosi Alexandra, Horváth Dávid, Nádasdi Zoltán és Sarmasági Álmos alkotta csapat víziója a területet a város egyik kapujaként is értelmezve egy ikonikus építészeti elemmel szerette volna megjelölni - így született meg a Rubik-kockára emlékeztető toronyház ötlete.

„A célunk ezzel az épülettel az lenne, hogy aki a főváros felé közeledik, már messziről észrevegye, és így tudatosuljon benne, hogy Budapestre érkezett” - mondták a tervezők, akik szerint a mai technológiával megoldható lenne az is, hogy az épület egyes szintjei egy központi tengely körül horizontális síkban elforduljanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely Ferenc pápa melegjogi nyilatkozatáról: Református vagyok

Gulyás Gergely Ferenc pápa melegjogi nyilatkozatáról: Református vagyok

Orbán kijelentése miatt az ombudsmanhoz fordult nyolc civil szervezet

Orbán kijelentése miatt az ombudsmanhoz fordult nyolc civil szervezet

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei