szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Végzett a magyar kormány álláspontjának elemzésével az Európai Bizottság, a testület pénzügyekért felelős alelnöke, Olli Rehn pedig levélben fogalmazta meg ezzel kapcsolatos véleményét a magyar kormány számára - közölte szerdán a bizottság szóvivője.

Olivier Bailly az IMF/EU-tárgyalásokról az Európai Bizottsághoz intézett magyar levél kérdésében nyilatkozott.

Az uniós szóvivő egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy a brüsszeli levelet elküldték-e már, de azt határozottan állította, hogy a dokumentum elkészült. A levél tartalmáról nem volt hajlandó nyilatkozni.

Az uniós szóvivő arra a kérdésre egyelőre nem tudott határozott választ adni, hogy mikor érkezhet vissza Magyarországra az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalódelegációja.

Szerdán Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője megerősítette, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) válasza is megérkezett a magyar kormány korábbi levelére. Az IMF ebben főként pontosításokat kért a kabinettől.

A magyar fél erre a levélre is válaszolni fog, azután pedig újból megkezdődhet a konzultáció a nemzetközi szervezet delegációjával - mondta Rogán Antal szerdán a Tv2 Mokka című műsorában.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába

Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt