szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Világbank szerint a legjobb, legkönnyebb ma Szingapúrban üzletbe, vállalkozása fogni. Magyarország az 54. helyezett a Világbank kedden kiadott legújabb Doing Business című éves felmérésében.

Magyarország az 54. a listán az egy évvel korábbi 51. hely után. A legnagyobb javulást Lengyelország érte el, a lista 55. helyére került a tavalyi 62. helyről.

A felmérésben azt vizsgálták, hogy a világ országai milyen intézkedéseket tettek egy év alatt egyebek közt az alapítás, az építési engedélyek, a hitelhez jutás, a befektetők védelme, az adóztatás, a szerződések érvényesítése vagy a csődeljárás terén, illetve milyen szabályozás van érvényben azért, hogy a vállalkozások életét megkönnyítsék.

A vállalkozás- és üzletbarát környezetet vizsgáló felmérésbe bevont 185 ország sorában a második helyezést Hongkong kapta, a harmadik Új-Zéland. Szingapúr hetedik éve listavezető. Az Egyesült Államoké a 4. hely, és az első európai ország a listán az 5. helyen szereplő Dánia. A tízes listából kikerült Izland és Írország, helyükre Grúzai és Ausztrália került be.

A lista sereghajtói a Kongói Köztársaság, a Közép-Afrikai Köztársaság és Csád, csakúgy, mint egy évvel korábban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Hivatalosan is megnyílt az IMF és a Világbank közgyűlése

Pénteken hivatalosan is kezdetét vette az IMF és a Világbank kétnapos tokiói éves közgyűlése. A fórum munkájának középpontjában a globális gazdasági növekedés lassulása, az euróövezeti adósságválság és az élelmiszerellátás kérdése áll.

Gazdaság

Simor és Varga is ott lesz az IMF-Világbank-közgyűlésen

Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter, Simor András jegybankelnök valamint Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára is részt vesz a héten a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank éves közgyűlésén, Tokióban.