szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vizsgálatot indít a gyászjelentésként megjelent, de valójában egy autós kiegészítőt kínáló direkt marketing levél miatt a Magyar Reklámszövetség (MRSZ).

Számos bejelentés érkezett a szövetséghez egy elalvásgátló készüléket gyászjelentés formájában népszerűsítő direkt marketing levéllel kapcsolatban - közölte az RMSZ. A közlemény szerint az MRSZ Etikai Bizottsága, az Önszabályozó Reklám Testület és a Direkt és Interaktív Marketig Szövetség vizsgálatot kezdeményez és etikai szempontból kivizsgálja az ügyet a Magyar Reklámetikai Kódex-ben rögzített alapelvek szerint.

„Az MRSZ, az ÖRT és a DIMSZ a legteljesebb mértékben igyekszik feltárni a direkt marketingeszköz használatának körülményeit, így például megkeresik a reklámozó vállalkozást is. Az MRSZ Etikai Bizottsága együttműködik az ÖRT-tel és a DIMSZ-szel a reklám etikai megítélése tárgyában. A reklám jogi megítéléséről az arra hivatott szakhatóságokkal is konzultálunk.”  - idézte a közlemény Balogh Virágot, az MRSZ főtitkárát.

Korábban a hvg.hu-hoz is eljutott az a kéretlen levélként érkezett üzenet, amely gyászjelentéssel indul, de a végére kiderül, hogy egy féláron kínált autós kiegészítőt szeretnének vele eladni a címzettnek.

"Sajnálattal tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték és szerették, hogy ifj. Szamosi Pál 2013.02.12.-én autóbalesetben elhunyt" - kezdődik a spam, amely ezután hamar rátér a lényegre. "Hihetetlen, de néhány héttel ezelőtt megéreztem a bajt: az alábbi oldalt találtam az interneten, és kértem őt, hogy vegyünk egy ilyen készüléket, amely pont az elalvásos baleseteket előzi meg, nem hagyja elaludni a sofőrt, de ő sokallta az árát."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!