szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fuvarozók arra kérik a kormányt, hogy az e-útdíjat csak egy hónapos tesztidőszak után indítsa be, ellenkező esetben akár áruellátási problémák is jöhetnek az országban – írja a csütörtöki Napi Gazdaság.

A magyarországi fuvarozói érdekképviseletek közösen kezdeményezték a két illetékes miniszternél, hogy az e-útdíj rendszerét ne indítsák el július 1-jén – mondta a Napi Gazdaságnak Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára. A fuvarozók szerint legalább egy hónap tesztidőszak kellene, amíg teljesen elkészül a rendszer.

Eredetileg a kabinet is hasonló időtartammal kalkulált: egy februári kormányhatározat szerint a tesztüzem indításának határideje június 5. lett volna, amit július 1-jén követhet a teljes rendszer startja.

A Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete (IRU) szintén halasztási kérelemmel fordult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vezetőjéhez, mondván: a rendszer technológiailag még nem kész az indulásra, és a külföldieknek sem volt módjuk a megfelelő felkészülésre.

A lap információi szerint szombaton ülésezhet a kormány, ahol felmerülhet a halasztási kérelmek ügye is, a végső szót Orbán Viktor miniszterelnök mondja ki. Az NFM a lap kérdésére azt közölte, hogy a szombati kormányülésen az eredeti szándékot megmásító döntés nem várható. Ha így lesz, a rendszert élesben kell tesztelniük a fuvarozóknak – írja a Napi Gazdaság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

A lengyel kormányfő ragaszkodik a vétóhoz, és hallani sem akar Von der Leyen ötletéről

A lengyel kormányfő ragaszkodik a vétóhoz, és hallani sem akar Von der Leyen ötletéről

Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot

Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot