szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eddigi bizonyítványai alapján elmondhatjuk, hogy az Orbán-kormány elégtelenül teljesített, ezért megbukott – írta közleményében Tóth Csaba szocialista képviselő.

A magánpénztári vagyon lenyúlása, a földmutyi, a trafikmutyi, mind-mind bukást ért. Most kiderült az is, hogy a kis- és középvállalkozások esetében is minősíthetetlenül gyengén teljesített az orbáni gazdaságpolitika – írta kedden közleményben Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő.

Soha annyi cég nem szűnt még meg Magyarországon, mint 2013 első felében. A szocialista kormányok idején még a 2008-as válság után sem volt ilyen magas a cégbedőlések száma. A mostani adat ezért újabb egyes az Orbán-kormány bizonyítványában.

A kkv-szektor tönkretétele gőzerővel folyik. Az Orbán-kormány 40 új adója megrázta, a benzinár egekbe való emelkedése pedig teljesen kivéreztette a vállalkozásokat. De jön még az e-útdíj és az áthárított bankadó, amik szintúgy nem a cégalapítási kedvet fogják növelni. Végső soron a Fidesz-kormány az ország gerincét, a kkv-kat roppantja ketté – írta.

Az ország exportjában a kkv-k aránya az őket ért csapások miatt a kormányváltás előtti 25-ről tavaly 11 százalékra esett, holott a foglalkoztatásban kétharmados súllyal bírnak – írta Tóth Csaba.

Az ország lakossága amúgy is egyik napról a másikra él: nincsenek beruházások, ezért nincsenek munkahelyek, így nem lehet megfelelő szintű fogyasztás sem, az árak mégis emelkednek. Ez az Orbán-kormány teljesítménye. Bukás – áll a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát

Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát

Háromszög alakú ufót vettek videóra egy amerikai hadihajó fölött, hivatalos vizsgálat indult

Háromszög alakú ufót vettek videóra egy amerikai hadihajó fölött, hivatalos vizsgálat indult

Az olasz Corriere szerint az AstraZeneca egyelőre nem válaszol az EU-nak, mikor szállít elegendő vakcinát

Az olasz Corriere szerint az AstraZeneca egyelőre nem válaszol az EU-nak, mikor szállít elegendő vakcinát