szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyerges Zsolt nagyvállalkozó érdekeltségei közé tartozik az a cég, amely több Fejér megyei gazda szerint 1260 hektár állami földet használhat – írja a Blikk. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél (NFA) az egyik gazda szerint nem árulták el, valóban ezzel a társasággal kötöttek-e újra szerződést a földterületre.

"2011 tavaszán több gazdatársammal levélben fordultunk az NFA-hoz a környékbeli, lejárt szerződésű állami termőföldek hasznosítása miatt. Több mint 30-an nyújtottuk be kérelmünket az összesen 1260 hektárra, minden gazda egy-egy meghatározott földterületre" – mondta a Blikknek Teichel István lepsényi gazdálkodó.

A helyi gazdák viszont azt a választ kapták, hogy a korábbi haszonbérlő, a Dél-Balaton Agro Kft. kérelme jóval korábban beérkezett, és velük már meg is kötötték a megbízási szerződést. Bár azóta két év telt el, a gazdák szerint semmit sem változott a helyzet. "Ugyanazok művelik a területet, mint eddig, azonban most már nekünk sem árulja el az NFA, hogy újból szerződést kötöttek-e a céggel" – mondta a lepsényi gazda.

A Blikk kereste a céget, hogy valóban ők használják-e még a földeket, de a társaságnál egyelőre nem reagáltak a lap kérdésére.

A Dél-Balaton Agro egy befolyásos kormányközeli ügyvéd-nagyvállalkozó, Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozik – írta a Blikk. Nyerges az igazgatósági elnöke a Mezort Zrt.-nek, amely több agárvállalkozásnak, így a Dél-Balaton Agro Kft.-nek a tulajdonosa közvetve vagy közvetlenül. A több mint 1200 hektárnyi földterület után évente legalább 75 millió forintos területalapú támogatás jár – tette hozzá a beszámoló.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Hologram segítségével hoztak össze egymástól távol élő brit családokat

Hologram segítségével hoztak össze egymástól távol élő brit családokat

In memoriam: Egy Szomjas-filmből csakis egy Szomjas-film bontakozhatott ki

In memoriam: Egy Szomjas-filmből csakis egy Szomjas-film bontakozhatott ki