szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden bizonnyal olvasóink közül is ültek már sokan olyan meetingeken, ahol a harmadik perc után legszívesebben álomba szenderültek volna, vagy csak néztek ki a fejükből bambán, és legszívesebben a termen kívül lettek volna. Egy friss amerikai kutatás szerint már a munkaidő 15 százaléka meetingelésre megy el. Most itt van pár tipp arra, hogyan legyenek ezek a tanácskozások kevésbé szerencsétlenek.

Miközben egyre több amerikai munkavállaló véli elfecsérelt időnek a meetingelést, addig egyre több idő megy el ezzel, már a munkaidő 15 százalékát töltik tárgyalókban az amerikai dolgozók – írja a Huffington Post. A lap most össze is szedett hat tippet arra, hogyan is legyenek ezek a meetingek kevésbé unalmasak és időrablók.

  1. Legyenek rövidek a meetingek. Kutatások szerint a felnőttek átlagban 10 percig tudnak igazán fókuszálni, utána érdektelenebbekké válnak. Ezért, ha csak lehetséges, ütemezzünk be rövidebb tárgyalásokat, például a fél óra már igencsak hosszúnak számít.
  2. Csak akkor szervezzünk meetinget, ha mindenképpen szükséges. Sok cég egyáltalán nem ismeri fel, hogy milyen drága is számukra az idő, így akkor is különböző tárgyalásokat szerveznek, amikor igazából azt emailen meg lehetne beszélni, vagy elég volna egy kétperces telefonbeszélgetés is.
  3. Ne egy monológ legyen a meetineg. Oda-vissza irányú legyen a kommunikáció a tárgyalásokon, ne csak a főnök beszéljen folyamatosan, ugyanis ekkor nincs értelme ezeknek az eseményeknek.
  4. Maradjanak csak az okostelefonok, táblagépek a munkaasztalunknál. Ezek a kütyük ugyanis elvonják a figyelmünket a tárgyalásról.
  5. Ne féljünk a konfliktustól. A legtöbb cégnél igyekeznek kizárni a konfliktusokat a meetingekről, hogy a dolgozók kényelmesebben érezzék magukat. Csakhogy így unalmasak lesznek a tárgyalások. Ha semminek nincsen tétje a meetingen, akkor halasszuk el a tárgyalást.
  6. Igyekezzünk állva tartani a meetinget. Kutatások bizonyítják, hogy ez nem csak az egészségünkre lehet pozitív hatással, hanem így nagyobb az együttműködés és az aktivitás is az emberek között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusosoknak írtak letölthető betegtájékoztatót a Semmelweis Egyetem orvosai

Koronavírusosoknak írtak letölthető betegtájékoztatót a Semmelweis Egyetem orvosai

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is

Lassul a járvány terjedése a briteknél

Lassul a járvány terjedése a briteknél