szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Távozott az Origo Zrt. vezérigazgatója, Vaszily Miklós és a Magyar Telekom két másik vezetője is. Úgy tudjuk, mindhárman közös megegyezéssel váltak meg a cégtől. A szerkesztőségi bejelentéskor Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezére kitérő választ adott arra a kérdésre, miszerint van-e köze a változásnak az Origóval kapcsolatos belső vizsgálathoz.

Távozott az Origo Zrt. éléről Vaszily Miklós vezérigazgató – közölte az Origo. A Magyar Telekom azt is bejelentette, hogy november 6-i hatállyal távozott a társaságtól Pataki Róbert üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes, illetve Pukler Gábor innovációs és üzletfejlesztési igazgató is.

Úgy tudjuk, mindhárman közös megegyezéssel távoztak. Az Origo szerkesztőségében ma reggel jelentette be a vezérigazgató távozását Christopher Mattheisen, az anyacég Magyar Telekom vezére, aki nem indokolta a változást. Értesüléseink szerint a bejelentésnél nem volt jelen Pálmai L. Ákos, az Origo jelenlegi főszerkesztője és Tókos Lóránt lapigazgató sem.

Az újságírók megkérdezték Mattheisent, hogy Vaszily távozása kapcsolatban áll-e a Sáling Gergő volt főszerkesztő távozását érintő belső vizsgálattal, de a Telekom vezetője azt mondta, folyamatban lévő vizsgálatról nem beszélhet.

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága augusztusban ismerte el, hogy a cégnél független belső vizsgálat zajlik Sáling távozásának körülményeit illetően. Úgy tudjuk, a belső vizsgálat egyébként már a végéhez közledik.

Az Origo-botrány azt követően pattant ki nyáron, hogy a portál Lázár János utazási költségeiről írt, illetve Pethő András volt főszerkesztő-helyettes pert indított az utazásokkal kapcsolatos adatok kiadásáért. Az erről szóló cikksorozat megjelenését követően, júniusban – szintén közös megegyezéssel – távozott posztjáról Sáling, illetve később Pethő és sok más munkatársuk is. A lap szerkesztősége mára szinte teljesen kicserélődött.

A sajtóbeszámolók politikai nyomásgyakorlásról írtak, a 444.hu pedig akkor hozzátette, ennek a gyanúját erősíti meg az a levél is, amit hivatalos panasz formájában Pethő küldött el június elején a Magyar Telekom belső ellenőrzési osztályához.

Korábban tüntettek is az Origo-ügy miatt
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szállodások szövetsége szerint pünkösdig is tarthatnak a korlátozások

A szállodások szövetsége szerint pünkösdig is tarthatnak a korlátozások

Brexit a gyakorlatban: üres polcok az északír szupermarketekben

Brexit a gyakorlatban: üres polcok az északír szupermarketekben

Érkezőben a megújult Volkswagen Polo

Érkezőben a megújult Volkswagen Polo