szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem olcsó mulatság lesz, aligha véletlen, hogy 7,2 milliárd forintból alapított céget négy, az MNB által létrehozott alapítvány, hogy megvegyék és hasznosítsák, üzemeltessék a patinás Kasselik-házat.

Megerősítette a hvg.hu információját és feltételezését a jegybank által létrehozott négy alapítvány: meg akarnak venni egy újabb, nagy értékű ingatlant.

Mint beszámoltunk róla, augusztus végén alapítottak egy céget, a Kasselik-Ház Ingatlanfejlesztő Zrt.-t, 7,2 milliárd forint alaptőkével. A körülmények, a cég tevékenységi körei azt sugallták, hogy a fővárosban a Vörösmarty téren levő patinás ingatlan megvételét és hasznosítását, fejlesztését célozhatja a cégalapítás.

A Kasselik-ház a Vörösmarty téren
©

Az alapítványok ezt válaszolták lapunk kérdésére: „a Kasselik-Ház Ingatlanfejlesztő Zrt. meg kívánja vásárolni az V. kerületben, a Deák Ferenc u. – Vörösmarty tér – Harmincad utca és a Bécsi utca által határolt területen lévő, műemléki védettséget élvező egykori Luxus Áruház négy, eladásra kínált albetétjét. Az alapítványok által létrehozott zrt. az ingatlan üzemeltetéséről, hasznosításáról, fejlesztéséről is gondoskodna a jövőben. Amennyiben az adásvétel megvalósul, a vásárlás részleteiről az alapítványok további tájékoztatást adnak.”

Ez már a sokadik nagy értékű ingatlan lesz, amelyiket a Matolcsy-féle jegybank, illetve az általa létrehozott alapítványok vásárolnak meg. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!