szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén átlépi a 300 milliárd forintos álomhatárt a tao-bevételek összege: ennyi pénzt költenek sportcélokra a cégek ahelyett, hogy társasági adóként az államkasszába fizetnék be. Tiszakécske, ahol a Közgép kegyvesztettsége után szárnyaló Duna Aszfalt székel, megkétszázszorozta tao-bevételeit.

2016-ban eléri a 300 milliárd forintot a sportszervezeteknek a tao-pénzekből kifizetett állami támogatás összege. A támogatási igazolást a program 2011-es indulása óta 286,2 milliárd forintról adták ki - adta hírül a szombati Népszabadság.

A legnagyobb nyertesek

Nem fogják kitalálni, melyik egyesület jut a legnagyobb összeghez a cégek által nem befizetett társasági adóból: az Orbán Viktor miniszterelnök alapította, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vezette Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, amely 11,1 milliárdot gyűjtött a tao-pénzekből.

A tiszakécskei futballklub a Simicska-Orbán háború kitörése óta megkétszázszorozta tao-bevételeit, mivel amióta a Közgép kimarad a közbeszerzésekből, a városban székelő Duna Aszfalt kap egyre több megbízást.

A Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez kötődő Kisvárda tavaly 1,2 millárd forintot gyűjtött.

©

A tao-pénzeket a látványsportokra (futball, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, vízilabda) költik úgy, hogy a cégek nem fizetik be az államkasszába a társasági adót, hanem ehelyett egy sportegyesületet támogatnak az összegből.

A támogatási igazolást akkor készítik el, amikor az egyesület megegyezik egy céggel, mekkora összeget szentel az a sportfejlesztési céloknak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 64-69 milliárd forintra becsüli a tao-pénzek idei összegét, ezzel biztos, hogy az összes támogatás átlépi a 300 milliárdos álomhatárt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vidéki turizmus rekordokat döntött, a fővárosinak erre az évre leáldozott

A vidéki turizmus rekordokat döntött, a fővárosinak erre az évre leáldozott

Jövőre elfogynak a kedvezményes áfás lakások Budapesten

Jövőre elfogynak a kedvezményes áfás lakások Budapesten

Törölték a Hamiltonra kiszabott bírságpontokat

Törölték a Hamiltonra kiszabott bírságpontokat