szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tejtermelők demonstrációját nem jelentették be, a rendőrség intézkedett. A tüntetés szervezői szerint ugyanakkor a háromnapos akcióról értesítették a hatóságokat.

Be nem jelentett demonstráció kezdődött április 28-án 4 órakor Budaörsön, a Tesco Hipermarket parkolójában. A rendőrség a demonstrációval kapcsolatban a szükséges intézkedéseket megtette – közölte honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint olvasónk segítségével megtudtuk, a kora reggeli demonstrációt a tejtermelők szervezték. A magyar felvásárlási árak ugyanis jelentősen, mintegy 16 százalékkal elmaradnak az uniós átlagtól, márciusban az utolsóelőtti helyre került Magyarország a listán. Ennek oka az is a demonstrálók szerint, hogy a Tesco, a legnagyobb hazai UHT tej-forgalmazó, ígéretei ellenére nem változtatott értékesítési magatartásán.

A demonstráció célja a tisztességtelen piaci magtartással szembeni fellépés és a dömpingáron behozott (sokszor silány minőségű) import tejek elleni tiltakozás.

Bár a rendőrség közleménye szerint a Tescónál engedély nélkül tüntettek, a demonstrációs felhívás szerint a termelők három napra jelentették be akciójukat, ahová várják azokat a gazdákat is, akik élő állatot is tudnak hozni. Fotóink tanúsága szerint az élő állatok meg is érkeztek a Tesco elé.

Április 4-én az elégedetlen tejtermelők teheneket hajtottak végig Budapest utcáin.

©
©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!