szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Év végéig várhatóan 1500-1600 milliárd forint európai uniós fejlesztési forrást fizetnek ki a nyertes pályázóknak – közölte Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára szerdán Nyíregyházán.

Az összeg hatalmas, ám folyamatosan csökken: az év elején még arról született kormányhatározat, hogy 2000 milliárdot kell elkölteni idén, a múlt héten Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter még 1600-1700 milliárdot említett. A kifizetések azonban mindegyiktől távol vannak még: a kormány hivatalos adatbázisa szerint a múlt hétig 900 milliárd forintot folyósítottak a sikeresen pályázóknak. (Az adatbázis elvileg folyamatosan frissül, ám napok óta nem lehet elérni.)

Apró szépséghiba, hogy ezeket a pénzeket csak a kormány fizette ki, Brüsszelből még egy fillér sem érkezett.

A fejlesztési ciklusban a tíz operatív program beruházásaira együttesen 25,1 milliárd euró forrás áll rendelkezésre Magyarországon, amely a vidékfejlesztési kerettel és a helyi társfinanszírozással kiegészülve mintegy 12 ezer milliárd forint felhasználását teszi lehetővé – mondta az államtitkár..

Hozzátette, a legnagyobb részt, az összeg 60 százalékát a magyar kormány döntése szerint gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordíthatják a sikerrel pályázók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egymilliárd forint a nevében is különleges Bugatti Chiron Les Legendes Du Ciel

Egymilliárd forint a nevében is különleges Bugatti Chiron Les Legendes Du Ciel

Furcsa hiba: egy kedvezmény miatt maradnak ki szállásadók ezrei az állami kártérítésből

Furcsa hiba: egy kedvezmény miatt maradnak ki szállásadók ezrei az állami kártérítésből

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!