szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy félbemaradt luxushotelt vett meg a Tiborcz Istvánhoz és az MNV-vezérhez köthető kör.

Az a Tiborcz Istvánhoz és Szivek Norberthez köthető kör, amely Budapest belvárosában egy teljes háztömböt szerzett meg, egy félkész visegrádi luxusszállodát is megvett olvasható az e heti HVG-ben.

Mint arról már beszámoltunk, a Vigadó szomszédságában lévő Apáczai Csere János utca Vigadó utca Dorottya utca által határolt háztömböt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatójához, Szivek Norberthez köthető Lingvai Brigitta és Hoffmann György szerezte meg, az egyik épület azonban már átkerült ahhoz a BDPST Zrt. nevű céghez, amelynek cégbejegyzéséhez az illetéket a miniszterelnök veje, Tiborcz István utalta át.

A HVG információja szerint Lingvai és Hoffmann egy visegrádi szállodaépületet is megvett előbb Királyi Sanzon Kft. néven, amelyet később Hotel VSGRD-ra változtattak.

Az épületet 2007-2008-ban építették az akkor ír tulajdonosok, akik az önkormányzattól vették meg a telket, eredetileg úgy volt, hogy a gyógyvizes szolgáltatásokat is nyújtani akaró, nemzeti parki területen épült panorámás szálloda a Hilton-lánc tagja lesz. Az ír befektetők azonban tönkrementek, a félkész szállodát pedig csökkentett áron sem vette meg senki, mert az MKB-nak 51 millió eurós, vagyis közel 16 milliárd forintos jelzáloga volt rajta. Az MKB végül a Királyi Sanzon Kft.-nek adta el a követelését, a cég pedig elfogadta, hogy magával a szállodával fizetik ki.

További részletek az e heti HVG-ben olvashatók!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Merkelnek: „Amit kérsz tőlem, Angela, az az öngyilkossággal egyenlő”

Orbán Merkelnek: „Amit kérsz tőlem, Angela, az az öngyilkossággal egyenlő”

Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból

Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album