szerző:
hvg.hu

A Bloomberg is megírta, a NAV elnök odaszólt, és csökkent a benzin ára.

A világ egyik legbefolyásosabb üzleti hírügynöksége, a Bloomberg is megírta, Tállai András NAV-elnök, fideszes országgyűlési képviselő tárgyalt a Mollal, hogy Mezőkövesden csökkenjen az üzemanyag ára. Csökkent is. A politikus erről maga számolt be büszkén szombaton a Facebook-oldalán. Tállai hétfőn azt mondta, csak a munkáját végezte, mikor az olcsóbb üzemanyagért lobbizott, de azt mondta, ő csak tájékozódni akart, nem követett el törvénysértést.

A Molt vasárnap, illetve hétfőn is megkérdeztük, hogyan fordulhat elő ez, de nem válaszoltak kérdéseinkre. A Bloomberg cikkben sem található magyarázat. A cikk az Index szerint hétfőn még címlapon volt. Az ATV-ben megkérdezték az akcióról Németh Szilárd Fidesz-alelnököt, aki nem hallott az esetről, annyival ütötte el, majd felhívja Tállait, és megkérdezi erről.

Az ellenzék nem ilyen megértő, a DK az Európai Bizottsághoz fordul, mert szerinte Tállai közbenjárása torzította a piacot, az LMP pedig feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!