szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kreatív módon használták fel az EU társadalmi felzárkóztatásra adott pénzét a szabolcsi Gávavencsellőn: masszázsra, léleksimogató beszélgetésekre, életkedv-előadásra, biorezonancia- mérésre és farsangi bulira is telt a több mint száz millió forintból - írta a Magyar Nemzet.

Az eredetileg a szegregáció felszámolására juttatott 135 millió forintos támogatásból ha hátrányos helyzetűek mosási, tisztálkodási és főzési lehetőségeinek megteremtésére ugyan nem, deAz Európai Unió társadalmi felzárkóztatásra adott pénzét a szabolcsi Gávavencsellőn furcsán kreatív módon használták. Ebből finanszírozták Oravecz Nóra előadását is.

A meglepő költéseket a Hír TV Célpont című műsorának stábja leplezte le. Gávavencsellő polgármestere, Vojto Mihályné a felzárkóztatási programról érdeklődő újságírót először sértegetni kezdte, később kitessékelte a hivatalából. Annyit ugyanakkor elmondott, hogy az uniós projekt tételeivel nem volt gond a 2015-ös ellenőrzésen.

A Hír TV ezzel szemben, a birtokába jutott dokumentum alapján kiderítette, hogy ennek fele sem igaz, sőt az unió 12 millió forint visszafizetésére kötelezte az 4000 fős falu önkormányzatát. A projekt kétes kivitelezéséhez hozzátartozik még, hogy elvileg létesült három szociális-közösségi ház is. A Célpont stábja ebből egyet talált nyitva, melynek hátsó udvarában egy sertéstelep működött.

A közösségimédia-celeb Oravecz Nóra tavaly egy idézetével a harmadikosok környezetiismeret-tankönyvébe is bekerült: az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet kísérleti kiadványában magyarázta a kisiskolásoknak, hogy a szépség nem az arcukon van, hanem a mosolyukon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!