szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csokigolyó után itt az újabb gesztus.

40-50 darab tojást kaptak fejenként egy vidéki egyetem egyik karának oktatói jutalomként - mesélte a hvg.hu-nak az egyetem egyik oktatója, aki maga nem részesült ebből. Az egyetem nevét tudjuk, de miután még nem reagáltak a megkeresésre, nem írjuk le.

Az oktató azt mondta, egy szponzor cégtől érkezett a felajánlás, a dékán nem ilyen jutalmat szeretett volna osztani év végén, de másra nem volt lehetősége. Az ajándékot minden jutalmazott dolgozó átvette, tudták, hogy a vezetés nem gúnyolódásnak vagy viccnek szánta, mindenesetre számára ez az egész az 50-es éveket idézi. Elmondása szerint nem mindenki kapott tojást, csak azok, akiknek az éves munkáját külön el akarták ismerni.

Tavaly nem kaptak jutalmat egyáltalán, a kancellári rendszer bevezetése előtt viszont járt még 13. havi fizetés is. Az új rendszerben egyszer kaptak Erzsébet utalványt, 40-50 ezer forint értékben.

A héten derült ki, volt olyan általános iskola, ahol egy szem csokigolyó volt a jutalom a Klebelsberg Központ részéről. A Klik közölte, ezt nem a tantestületnek szánták, csak az igazgató kapott egyet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!