szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jó diploma előny, de nem alapfeltétel és már e nélkül is lehet remek állást szerezni a világ legmenőbb cégeinél.

A nagyvállalatok személyzeti politikáját, „humán erőforrás gazdálkodását” elemző Glassdor honlap az őszi szezon kezdetére tette közzé elemzését több nagyvállalat munkaerő-toborzási stratégiájáról. 15 nagy céget vizsgáltak meg alaposabban és kiderült, hogy náluk egy igazán zsíros állás megszerzéséhez nem alapfeltétel egy nagy presztízsű egyetemen szerzett diploma.

A vizsgált vállalatok között van a Google, az Apple, az IBM, az Ernst & Yuong és a Starbucks is. Mindebből persze nem következik, hogy nem érdemes egyetemre járni. Van nagyon sok poszt, például műszaki, építőipari, vegyipari, gyógyszeripari, tehát valódi termelő cégeknél, amely állások elnyeréséhez angol, amerikai diploma vagy például a francia L’École Polytechnique műszaki szuperegyetem elvégzése kell. De a veretes diploma hiánya nem kizáró tényező azoknál a vállalatoknál, ahol nem csak a konkrét műszaki ismeretek, hanem egyéb képességek is számítanak.

Ezen a téren a Google mutatott utat, de az IBM is követi, ahol a legutóbb belépett új munkavállalók 15 százalékának nem volt egyetemi diplomája. És nem vécépucolónak vették fel őket, hanem fontos, stratégiai állásokba. Merthogy: a modern világ személyzetisei (humán erőforrás) szerint a megfelelő szakmai előélet fontosabb, mint bármilyen diploma vagy a tanulással eltöltött idő.

A Le Figaro utánanézett és azt tapasztalta, hogy a tendencia Franciaországban is érvényes. A Pole Emploi állásközvetítő ügynökség szerint a vállalatvezetők hatvan százaléka számára fontosabb a jelölt un. „viselkedési kompetenciája”, mint a szűk értelemben vett szakmai tudás. Nagyra értékelik a jelölt „adaptációs képességét”, amit a nemzetközi nyelvben „soft skills”-nek titulálnak. Hogy ez az „adaptációs képesség” a valóságban mit jelent, ezt persze senki sem határozza meg. A nagy multicégek működéséről a kívülállók is tudják, hogy valójában csak nagyon kevés képzett, igazi szakemberre, de sok fegyelmezetten robotoló bérrabszolgára van szükségük. Nos, e tapasztalat alapján már lehet némi sejtésünk, mit is jelenthet az „adaptációs képesség”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radadr360: Orbán egy szón rugózott, Szijjártó az ukránokat bosszantotta

Radadr360: Orbán egy szón rugózott, Szijjártó az ukránokat bosszantotta

Egy kis webkonf etikett: így viselkedjünk, ha a kollégákkal videózunk!

Egy kis webkonf etikett: így viselkedjünk, ha a kollégákkal videózunk!

Ezerféleképp szeletelik fel az amerikai társadalmat a demokraták és a republikánusok

Ezerféleképp szeletelik fel az amerikai társadalmat a demokraták és a republikánusok