szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemrég magánkórházat nyitott, most állami tisztséget vállal. Az egyik leggazdagabb magyar havi közel 2 millióért lesz kormánybiztos.

A Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezték ki Waberer Györgyöt, az állítólag 13. leggazdagabb magyart, aki 2016-ban szállt ki a nevét viselő Waberer's International Nyrt. kamioncégből.

Az 1956-ban Sátoraljaújhelyen született Wáberert az utóbbi években a rózsadombi szállodarom bontása és egy nagy jótékonysági akció, legutóbb pedig újonnan nyílt magánkórháza kapcsán emlegették, most állami tisztséget is vállal. (Wáberer korábban volt már miniszterelnöki megbízott is, a magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének elősegítésével összefüggő feladatok ellátásával bízta meg öt éve Orbán.)

Feladata a kormány határozata szerint az, hogy összehangolja a térséget érintő projektek előkészítését és végrehajtását, együttműködve az ottani településekkel, a megyei önkormányzattal és a kormányhivatallal.

Közreműködik a fejlesztéshez szükséges pénz előteremtését és a Tokaji Borvidéket érintő kormányzati döntések előkészítésében és végrehajtásában, turisztikai projektek előkészítésében, munkahelyteremtő helyi beruházások tervezésében, a szükséges társadalmi és kormányzati egyeztetésekben, továbbá „a térség megtartóerejének növelését elősegítő közösségi, társadalmi környezet-javítására irányuló döntések előkészítésében és végrehajtásában”. Ennek érdekében ő lesz a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács megválasztott elnöke, együtt kell működnie a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és az azt felügyelő Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnökkel is.

Bár Wáberer György vagyonát a leggazdagabbakról szóló összeállítás készítői 92 milliárd forintra becsülik, nem „társadalmi munkában” lesz kormánybiztos: havi 1,75 milliós államtitkári juttatást kap a munkáért. És valamiért nagyon sürgős volt, hogy elkezdhessen dolgozni: a kinevezés hétfő délután 16 órakor lépett hatályba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Buszra és autókra döntött fát egy betonkeverő Budapesten

Buszra és autókra döntött fát egy betonkeverő Budapesten

Van, hogy egy diagnózis sem állítja meg a rock and rollt

Van, hogy egy diagnózis sem állítja meg a rock and rollt

Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Halálos baleset történt Jakabszállásnál