szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csalók pénzt vagy személyes adatokat próbálnak szerezni.

A Lidl Magyarország nevében, SMS-ben azzal keresnek fel embereket csalók, hogy ajándékutalványt vagy értékes tárgyat, például okostelefont nyertek. A „nyereményért” cserébe a postázás költségének kiegyenlítését kérik, euróban. De van, hogy egy linket küldenek, amire rákattintva hamis figyelmeztetés jelenik meg, amely szerint az áldozat eszköze vírussal fertőződött meg.

A Lidl arra figyelmeztet, hogy az által szervezett nyereményjátékokról kizárólag a hivatalos felületein ad tájékoztatást, a nyereményekért cserébe pedig sosem kér semmit.

„Kérjük, hogy személyes, valamint bankkártyaadataitok védelme érdekében, mindig ellenőrizzétek a forrás hitelességét, a megtévesztési szándékkal érkezett megkeresésekre ne reagáljatok, emellett semmiképpen ne utaljatok pénzt vagy adjátok meg adataitokat ismeretlen személynek” – írta a cég.

Ahogy arról beszámoltunk, az Aldi nevében kísértetiesen hasonló üzeneteket küldözgetnek csalók. Az az áruházlánc is jelezte: semmi köze hozzájuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

A könyvelők tiltakoznak a zárás ellen

A könyvelők tiltakoznak a zárás ellen

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint