Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
A közétkeztetők országos szövetségének elnöke szerint a gyerekek részben azért nem értékelik az ételt, mert a menzákon harmadosztályú helyettesítő élelmiszereket használnak.
Ablakon kiadott étel helyett svédasztalos étkeztetést, egyetlen menü helyett szélesebb kínálatot vezetne be a hazai menzákon a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) a Magyar Nemzet pénteki cikke szerint. A lap azt írja, hogy a szakmai szervezet szerint a közétkeztetés minden területe megérett a felülvizsgálatra.
Zoltai Anna, Közszöv elnöke szerint különösen a városokban vagy a gazdagabb településeken már a harmadikosok közül is sokan elfordulnak a közétkeztetéstől, a felső tagozatosok és középiskolások közül pedig nagyon kevesen vesznek részt az iskolai étkeztetésben. Az is nagyon szomorú szerinte, hogy úgy tűnik, nincs értéke az ételnek a gyermekek körében, a konyhákon hatalmas mennyiségű hulladék keletkezik.
A szövetség elnöke elismerte, hogy ennek oka részben az, hogy
harmadosztályú helyettesítő élelmiszereket használnak, így a gyerekek tányérjára sajtszerű, tejfölszerű vagy virsliszerű termék kerül a jó minőségű alapanyagok helyett.
Ráadásul az időhiány miatt sok esetben a levest például már el sem viszik a gyerekek.
Zoltai azt is megosztotta, hogy a munkaerőhiány ebben az ágazatban is problémát jelent, a közkonyhákon dolgozók társadalmi megítélése nagyon alacsony, a vendéglátóhelyek elszipkázzák a szakácsokat a területről.
A közétkeztetésben nem lehet egyedüli szempont az olcsóság
A hazai közétkeztetés igen kevés pénzből gazdálkodik, ám a szakértők szerint ennek nem kellene megakadályoznia azt, hogy egészségesebb, akár bioélelmiszereket használjanak fel az ételek elkészítésénél. Ehhez elsősorban a beszerzési módokon kellene változtatni, de jó lenne átalakítani a fogyasztók ízlését is.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
Humorbonbont reggelizett a Fidesz frakcióvezetője.