szerző:
Győrffy Árpád
Tetszett a cikk?

Az EUR/USD keresztje az októberi mélypontok alá is beeshet a jelenlegi 1,355-ös támasz alól.

Az EUR/USD keresztje az októberi mélypontok alá is beeshet a jelenlegi 1,355-ös támasz alól. Az OTP elemzési központjának friss előrejelzése szerint az EUR/USD kurzusa nemrég átvitte az elsődleges technikai támaszt, és ha innen nem tud visszakapaszkodni, akár 1,315-ig zúghat, befejezve ezzel a megkezdett fej-váll alakzatot.

©

Az euró két hete még 1,42 dollár fölött oldalazott, majd a görög és az olasz kormányválság pillanatok alatt 1,36 dollár alá sorodta vissza a jegyzést. Szerdán az euró megítélése több mint 2 százalékot romlott, az EUR/USD keresztárfolyam minimuma 1,3525-nél volt.

Az OTP szakértői szerint a dél-európai országok állampapírpiacain uralkodó hangulat az euró dollárral szembeni további leértékelődését vetíti előre. Az EUR/USD piacán már most meglévő kiemelkedően magas short állomány mellett az OTP szakértői szerint azonban nehezen elképzelhető egy kiadós esés (szerintünk a dolgok jelen állása alapján elég, hogy nem kizárható, mert ez több, mint valószínűvé teheti, hogy megtörténik).

A Citibank prognózisa szerint az euró további esése már biztosan látszott, amikor áttörte az 1,3580-as támaszt, innen pedig nincs megállás az EUR/USD-nek egészen 1,30-ig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mentőt előzött jobbról, majd büntetőfékezett egy BMW-s az autópályán - videó

Mentőt előzött jobbról, majd büntetőfékezett egy BMW-s az autópályán - videó

Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

Dopeman Orbánról: Nem gondoltam bele, hogy mint érző lényt, alighanem megbántottam

Dopeman Orbánról: Nem gondoltam bele, hogy mint érző lényt, alighanem megbántottam