MTI Gazdaság

Fészekrakó: 35 évre emelik a korhatárt

A kormány tervei szerint a jelenlegi 30-ról 35 éves korra emelkedik a Fészekrakó program korhatára. Ezzel párhuzamosan a jövő hónapban újabb kormányzati döntés születik a bérlakásépítési program folytatásáról. A Fidesz szerint a korhatár emelését már ötször megígérte a kormány.

Gazdaság

Magánpénzből épülhet új sportcsarnok Óbudán

Hatalmas sport- és egészségügyi központ épülhet Óbudán, egyetlen fillér közpénz nélkül. A harmincmilliárdos beruházást egy ingatlanfejlesztő cég valósítja meg európai uniós támogatással. Az előkészítés, a tervek legyártása, a pályázat elkészítése és beadása, valamint az építkezés is a cég feladata lesz - írja a Népszabadság.

OS Gazdaság

Leállították a volt SZOT-szálló átépítését

A Budapest Világörökségéért Alapítvány (B.V.A.) pert indított a rózsadombi volt SZOT-szálló közérdek-sértő megnagyobbítása miatt. A bíróság leállíttatta a budai városképet elrontó 10 milliárd forintos építkezést.

hvg.hu Gazdaság

Budapesten drágábban bérelhetünk irodát, mint Bécsben

Az irodabérleti díjak a közép-kelet-európai (KKE) régió irodapiacának túlnyomó részén mérséklődtek az első félévben, egyedül Moszkvában volt látványos emelkedés– derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) nemzetközi ingatlantanácsadó cég legfrissebb elemzéséből. Világszerte a legtöbb nagyvárosban nőttek a bérleti díjak.

hvg.hu Gazdaság

Lakáslízing: otthonteremtés önerő nélkül

Az egész lakáspiacot megváltoztatja az új lakásfinanszírozási konstrukció, a lakáslízing, amely önerő nélkül teszi lehetővé az ingatlanvásárlást - hangzott el az Ingatlan-Expo lakáskiállításon, ahol máris óriási az érdeklődés az új finanszírozási forma iránt.

Gazdaság

Lakáshitelek: szívesebben adósodunk el devizában

Továbbra sem lankad a hitelfelvételi kedv, a hitelállomány egy hónap alatt több mint 75 milliárd forinttal növekedett, az elmúlt fél évben regisztrált bővülés pedig megközelítette a 350 milliárd forintot - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb adataiból. A lakosság továbbra is elsősorban devizában adósodik el.

hvg.hu Gazdaság

A budapestiek a történelmi városrészeket tartják a legvonzóbbnak

A budapestiek és a megkérdezett építészek a Várnegyedet és a történelmi városrészeket tartják a legszebbnek, Újlipótváros Bauhaus stílusú negyedét pedig a legegységesebbnek Budapesten - derül ki a Studio Metropolitana Kht. legfrissebb elemzéséből. A megkérdezettek a lakótelepek városképre gyakorolt negatív hatásában is egyetértenek.

Gazdaság

Piacvédelmi intézkedéseket sürgetnek az ingatlanosok

Ha a magyar ingatlanos szakmával kapcsolatos kérdéseket nem szabályozzák, és a szakma nem kap hatékony piacvédelmet, a rohamosan növekvő számú külföldi ingatlanos cégek kiszorítják a magyar társaságokat a piacról - mondta Mireisz Tibor, a magyar ingatlanos cégeket tömörítő Magyar Ingatlan Tanács (MIT) vezetőségi tagja.

Itthon

Megszűnhet a pártok ingyenes ingatlanhasználata

Molnár Gyula (MSZP) és Bőhm András (SZDSZ) arra tett javaslatot, hogy az állam tulajdonát képező, a pártok által használt ingatlanokkal kapcsolatban a politikai szervezetek döntsék el: vagy megvásárolják azokat, vagy piaci alapon kibérelik - írja a Napi Gazdaság.

hvg.hu Gazdaság

A franciák fektettek be legtöbbet a régió ingatlanpiacán

A befektetők ismét Lengyelország, a Cseh Köztársaság és Magyarország iránt mutattak nagy érdeklődést, az idei első félévben a legtöbb tőke Lengyelországba és a Cseh Köztársaságba áramlott - derül ki a DTZ Research idei első féléves gyorsjelentéséből. A régió kereskedelmi ingatlanjaiba fektetők közül az első félévében a franciák voltak a legaktívabbak.

hvg.hu Gazdaság

Kilenc nap a lakáspiacért

Új pénzügyi szolgáltatásokkal, ingatlanlízing ajánlatokkal, és kezdő részlet nélküli hitelkonstrukcióval megvásárolható lakásokat is kínálnak a Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában, az idei ingatlanvásáron.

Gazdaság

Árcsökkenés a lakáspiacon

Értékesítési gondokkal riogatják közönségüket a lakáspiaci szereplők és elemzők. Most érdemes lakást, házat vásárolni - állítják az ingatlanforgalmazók, a túlkínálatra, illetve a csökkenő árakra hivatkozva. Pedig a jövő évtől esedékes forgalmiadó-csökkentés az árak további morzsolódásával járhat.

MTI Gazdaság

Új tulajdonosa felújítja a jégpályát a Divatcsarnok tetején

A Club Aliga, a Divatcsarnok, a Mária Terézia laktanya és több más, összesen harminc milliárd forintnyi ingatlan értékesítését tervezi szeptemberben a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI). A Divatcsarnok új tulajdonosának helyre kell állítania az épület tetején egykor működő jégpályát.

MTI Világ

Kétmilliárddal nőhet a városlakók száma 2030-ra

Kétmilliárd fővel nőhet a városlakók száma huszonöt év alatt, és az otthonteremtés számukra hathatós intézkedéseket követel a kormányoktól - hangsúlyozta az ENSZ Emberi Települések Központja (UNCHS) legutóbbi jelentésében.

Gazdaság

Luxusadó tízezer lakás után

Tízezer lakást és ezer üdülőt érintene a kormány számításai szerint a nagy értékű ingatlanokra kivetendő luxusadó, amely már jövőre egymilliárd forinttal gyarapítaná az önkormányzatok bevételét.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

Romániai ingatlanok: mit, hol, mennyiért?

Továbbra sem lanyhul a befektetők érdeklődése az uniós tagságra váró országok ingatlanpiaca iránt. A román ingatlanpiacon megjelent befektetők sem titkolják, az ország 2007-ben esedékes uniós tagságától elsősorban az ingatlanárak elszabadulását várják.

MTI Gazdaság

Felszámolják a józsefvárosi „gettót”

Ősszel megkezdődik Budapest leglepusztultabb területének, a józsefvárosi Magdolna-negyednek szociális rehabilitációs programja. A négy évig tartó, összesen 821 millió forintos kerületi és fővárosi közös program célja az, hogy az épületek és a közterületek megújítása mellett az itt élő hátrányos helyzetű családokon is segíteni tudjanak

1
787 788 789 790 791
799
Sikeres repülésen van túl a légi taxi, amely a 2024-es párizsi olimpián szállíthat majd utasokat

Sikeres repülésen van túl a légi taxi, amely a 2024-es párizsi olimpián szállíthat majd utasokat

Foci helyett: Irány a természet!

Foci helyett: Irány a természet!

Szegedre költöznek Rotschild Klára legendás ruhái

Szegedre költöznek Rotschild Klára legendás ruhái

Reuters Intézet: A HVG és az RTL Klub a legmegbízhatóbb hírforrások

Reuters Intézet: A HVG és az RTL Klub a legmegbízhatóbb hírforrások

Marabu Féknyúz: Matolcsy és Varga

Marabu Féknyúz: Matolcsy és Varga

Elhunyt 4 beteg, 54 új fertőzöttet regisztráltak

Elhunyt 4 beteg, 54 új fertőzöttet regisztráltak

Alföldi Róbert: A magyar színházi szakma nagyon sokat tehet arról, hogy válságba jutott

Alföldi Róbert: A magyar színházi szakma nagyon sokat tehet arról, hogy válságba jutott

Észak-Korea egy csoda: állítólag még mindig nem találtak koronavírus-fertőzöttet

Észak-Korea egy csoda: állítólag még mindig nem találtak koronavírus-fertőzöttet

pt>
A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával