MTI Gazdaság

Meglódult a lakásépítés a fővárosban

Tavaly 43 913 új lakást vettek használatba, 23,5 százalékkal többet, mint 2003-ban, ugyanakkor az új lakások építésére kiadott engedélyek száma 3 százalékkal 57 459-re csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Gazdaság

Kanadai segítség magyar lakáshitelekhez

Lakásügyi fejlesztésekkel kapcsolatos két évre szóló együttműködésről írt alá Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter és Robert Hage, Kanada nagykövete, a Canada Mortgage and Housing Corporation (CMHC) szövetségi vállalat képviseletében szándéknyilatkozatot kedden.

Gazdaság

Lakásméretben dobogósok vagyunk

Közép-Európában Magyarországon, Szlovéniában és Horvátországban a legmagasabb a magántulajdonban lévő lakások aránya - derül ki az S-Bausparkasse felméréséből. A hat országot érintő felmérés szerint Ausztria és Horvátország után Magyarországon a legnagyobb az egyfőre jutó lakás-négyzetméter arány.

Gazdaság

Be kell jelenteni, ha nem lakunk a bérlakásban

Írásban kell bejelenteni az önkormányzatnál, ha az ember két hónapnál hosszabb ideig nem lakik az önkormányzati bérlakásában. A piaci lakbért viszont csak a bérlővel egyetértésben emelheti az önkormányzat - derül ki a lakásbérleti törvény módosító javaslatából.

hvg.hu Gazdaság

Az M0-ás környékén érdemes most telket venni

Míg a budapesti ingatlanárak stagnálnak, az agglomerációban egyre nagyobb ütemben növekszik az építési telkek ára. Továbbra is vonzónak számít Budaörs, Telki, illetve Solymár, így ott a telkek ára is magasabb. De egyre keresettebbek az épülő M0-s gyűrű délkeleti és keleti övezetei.

MTI Gazdaság

Hogyan követi az OTP a jegybanki kamatcsökkentést?

A monetáris politika iránya meghatározó a legnagyobb hazai bank számára, de minden egyes jegybanki döntés kapcsán alapos és minden részletre kiterjedő elemzés tárgya a jövedelmezőség és a versenyképesség - mondta Spéder Zoltán, az OTP Bank alelnöke a jegybanki kamatcsökkentésre reagálva.

Gazdaság

Luxusáruház nyílik az MTV székházában?

Két komoly érdeklődővel tárgyal az ÁPV Rt. az MTV Rt. Szabadság téri épületének eladásáról - értesült a Magyar Hírlap. Az újság úgy tudja az egykori Tőzsdepalotáért egy kanadai ingatlan-befektetési vállalkozás és egy Várszegi Gáborhoz köthető konzorcium versenyez.

MTI Gazdaság

Ingyenreklám az APEH honlapján?

A Fészekrakó program keretében az új lakáshoz államilag támogatott hitelre csak azok jogosultak, akik olyan építési vállalkozástól vagy vállalkozótól hoznak számlát, aki az állami adóhatóság nyilvántartásában működő adóalanyként szerepel - tudatta az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH).

MTI Itthon

Cannes-ban kínálják az állami ingatlanokat

A Kicstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az idén is kiállít a Cannes-i nemzetközi ingatlanfejlesztő szakvásáron, tíz állami ingatlant kínálnak a befektetőknek.

Gazdaság

Albertfalva, kitérő

Többszöri fellebbezés után a múlt héten hivatalosan is a háza körüli kis telek tulajdonosa lett az albertfalvai Kőművestelep egyik lakója, aki építkező társaival együtt mindig is meg volt győződve róla, hogy azt az 1950-es években ingyenes örökhasználatra kapta. Csakhogy a hatóságok ezt ma nem így látják.

hvg.hu Gazdaság

Budán estek, Zuglóban nőttek a lakásárak

A lakáspiac szereplői pesszimistán értékelik a 2004-es évet és nem derűlátók a 2005-ös esztendőt illetően sem. Ennek oka egyértelműen a kereslet visszaesése mellett még mindig bővülő kínálat és a lanyha piaci forgalom, azaz az egyensúlyát vesztett piac - derül ki a GKI Gazdaságkutató Rt. legfrisebb elemzéséből.

hvg.hu Gazdaság

Elbliccelik a bankok a hiteldíjmutatót

Nem lett áttekinthetőbb a lakáshitelek piaca azt követően sem, hogy január elsejétől a bankoknak kötelező feltüntetni a teljes hiteldíjmutatót (THM). Az új szabályok betartásának vizsgálatakor nyolc esetben fedezett fel hiányosságokat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

hvg.hu Gazdaság

Lakásépítés helyett felújítás?

Európa éves építési összteljesítményének fele felújítás - állítják a BuildEcon szakértői. Sokan a "ne építsünk, hanem a meglévőt használjuk, alakítsuk korszerűre!" gondolatot hangoztatják, többnyire környezetrendezési okokból. Ezzel együtt az építési piac rövidtávú kilátásai inkább Európa keleti felén bíztatóak.

Gazdaság

Egyre több külföldi nyugdíjas vásárol lakást nálunk

A Dunántúlon egyre kevesebb külföldi akar lakóingatlant vásárolni, néhány településen már ők is megjelentek az eladók között. Újdonság, hogy az írek és a németek mellé felzárkóztak a hollandok – derül ki a tavalyi adatok összegzéséből.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Megnyílt az első Fészekrakó iroda

A kedden indult Fészekrakó Program fontos eleme a lakosság tájékoztatása, amelynek első lépcsője a központi OLÉH iroda - mondta Kolber István, a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter, aki egyben a lakásügy kormányzati felelőse is.

Gazdaság

Ausztriába járunk át lakáshitelért

Korlátozta a magyar ügyfeleknek adható lakáshitel mennyiségét néhány ausztriai bank a nagy érdeklődés miatt, így több helyen már csak a határmenti megyékben lakók kaphatnak osztrák hitelt. A hvg.hu által megkérdezett banki szakemberek nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az átjáróláznak, és nem tartanak a magyar bankok forgalomcsökkenésétől sem.

MTI Gazdaság

Február 15-re ígérik a lakáshitel-adósok formanyomtatványát

Az 1988 előtt felvett lakáshitelek miatt eladósodott családok február 15-ig kapják kézhez azt a levelet, amellyel kérhetik adósságuk rendezését - mondta Vidorné Szabó Györgyi, az MSZP-frakció szociális munkacsoportjának vezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. A Fidesz szerint ez az intézkedés nem pótolja az Orbán-kormány megszüntetett lakástámogatási rendszerét.

Kiberfalat húz fel az USA a kritikus hackertámadás után

Kiberfalat húz fel az USA a kritikus hackertámadás után

99 újabb villamos és troli jöhet Budapestre

99 újabb villamos és troli jöhet Budapestre

Támogatja Demeter Szilárd, hogy a kulturális áfát 5 százalékra csökkentsék

Támogatja Demeter Szilárd, hogy a kulturális áfát 5 százalékra csökkentsék

Ottalvós Erzsébet-táborok is lesznek idén

Ottalvós Erzsébet-táborok is lesznek idén

Rendőrségi nyomkövetővel a lábán tört fel autókat egy férfi, elkapták

Rendőrségi nyomkövetővel a lábán tört fel autókat egy férfi, elkapták

A legdrágább iPhone-t rendelte meg, törött csempét kapott helyette

A legdrágább iPhone-t rendelte meg, törött csempét kapott helyette

Kiderült a V12-es biturbó új Mercedes-Maybach hivatalos ára

Kiderült a V12-es biturbó új Mercedes-Maybach hivatalos ára

Radar360: Sokba lesz a hazai nyaralás, az osztrákoknak nem jó bármelyik vakcina

Radar360: Sokba lesz a hazai nyaralás, az osztrákoknak nem jó bármelyik vakcina

pt>
A címlapról ajánljuk