A jövő kedden esedékes ülésére halasztotta a Magyar Televízió Rt. január végén közzétett elnöki pályázatával kapcsolatos döntése meghozatalát a közmédiumot működtető közalapítvány kuratóriumának elnöksége. Szintén a köztelevízióval kapcsolatos hír, hogy az MTV vezetése és maga az érintett is cáfolta csütörtökön a Rudi Zoltán hírigazgató távozásáról a Magyar Nemzetben megjelent értesülést.

Czeglédi László, a testület elnöke elmondta: határoztak arról is, hogy március 28-ára összehívják a közalapítvány kuratóriumát. A tanácskozás napirendje még nem nyilvános. Az MTI testületi tagoktól származó információja szerint az ülésen bizonyosan téma lesz az elnökválasztás ügye is.
Az MTV elnöki posztja Mendreczky Károly július 16-i távozásával üresedett meg. A tisztségre az intézmény közalapítványának kuratóriumi elnöksége először július 29-én írt ki pályázatot, augusztus 31-i határidővel. A grémium elnöksége szeptember 30-án Baló Györgyöt terjesztette az akkori tizenöt pályázó közül személyi javaslatként a kuratórium elé, döntés viszont - kétharmados többség hiányában - nem született. A sikertelen elnökválasztás nyomán kiírt új pályázat november 6-i határidejéig minden korábbinál többen, 18-an pályáztak a Magyar Televízió elnöki posztjára, közülük azonban nem sikerült az elnökségnek kétharmados többséggel jelöltet állítania a nagykuratórium elé; a testület még aznap eldöntötte, hogy új pályázatot ír ki. A Magyar Televízió Közalapítvány előző kuratóriumi elnöksége idén január 31-én jelentette meg az intézmény elnöki posztjára kiírt pályázat szövegét; a március 2-i beadási határidőig kilencen nyújtották be dokumentációjukat.
Szintén a köztelevízióval kapcsolatos hír, hogy az MTV vezetése és maga az érintett is cáfolta csütörtökön a Rudi Zoltán hírigazgató távozásáról a Magyar Nemzetben megjelent értesülést. Csorba Mária, a közmédium sajtóreferense annyit közölt az MTI érdeklődésére: semmiféle alapja nincs a lapban megjelenteknek. A Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent információ szerint Rudi Zoltán "többmilliós végkielégítéssel hamarosan távozik posztjáról". A hírigazgató tavaly nyár óta tölti be pozícióját; emellett - megbízottként, Rangos Katalin e hét eleji belépéséig - ellátta a programigazgatói feladatokat is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
5 megható történet arról, hogy adni valóban öröm

5 megható történet arról, hogy adni valóban öröm

Zsarolás, pénz, hatalom, túszejtés: a kereskedelmi háború fordulatosabb, mint egy krimisorozat

Zsarolás, pénz, hatalom, túszejtés: a kereskedelmi háború fordulatosabb, mint egy krimisorozat

Három év börtönt kapott Trump volt ügyvédje, aki fizetett két nő hallgatásáért

Három év börtönt kapott Trump volt ügyvédje, aki fizetett két nő hallgatásáért

Sokallja az 577 ezer forintot egy iPhone-ért? Akkor nézze meg a 6,1 millió forintos változatot

Sokallja az 577 ezer forintot egy iPhone-ért? Akkor nézze meg a 6,1 millió forintos változatot

Többször is könnygázt vetettek be a Kossuth téren a rendőrök

Többször is könnygázt vetettek be a Kossuth téren a rendőrök

Kövér szigorítaná a fegyelmi szabályokat az Országgyűlésben

Kövér szigorítaná a fegyelmi szabályokat az Országgyűlésben