Tetszett a cikk?

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt vádemelési javaslattal átadta a rendőrség a Millenáris Kht. egykori vezetőjének és a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) volt államtitkárának ügyét a Fővárosi Főügyészségnek. A kht ügyében Keller László, a MeH közpénzügyi államtitkára tett feljelentést.

Bártfai Bélát, a MeH volt államtitkárát jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség a Millenáris Kht. vezetőjének kifizetett nettó járandóságok, valamint autóhasználatával kapcsolatos megegyezések miatt. Berkecz Máriát, a Millenáris Kht. volt vezetőjét mint bűnsegédet gyanúsítják, a Millenáris Kht. körüli ügyek vizsgálatának azonban csak egy része ez az ügy - közölte Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Bártfai Bélát azzal gyanúsították, hogy a szerződésben foglaltaknál nagyobb összeg kifizetését engedélyezte a kht éléről közös megegyezéssel távozott Berkecz Máriának, ezzel 36 millió forintos vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek - mondta az MTI-nek Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgató-helyettese, aki korábban arról is beszámolt, hogy a Millenáris Kht. volt vezetőjét több százmillió forintos hűtlen kezeléssel is gyanúsítják.
Barabás Gábor, Berkecz Mária jogi képviselője úgy vélte: munkajogi ügyből próbálnak büntetőpert csinálni; szerinte ügyfele semmilyen jogszabályt nem sértett meg a Bártfai Bélával kötött megállapodásokkal. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!