Tetszett a cikk?

Heisler András eddigi alelnököt választotta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökévé az elkövetkezendő négy évre a szervezet tisztújító közgyűlése vasárnap.

Heisler András egyetlen szavazattal, 55-54 arányban győzött a szavazás második fordulójában Tordai Péter eddigi elnökkel szemben. A küldöttek a közgyűlésen megerősítették ügyvezető igazgatói tisztségében Zoltai Gusztávot, aki immár tizenkét éve tölti be ezt a posztot. Zoltai Gusztávnak nem akadt kihívója; az ügyvezető igazgató 98 igen és 11 nem szavazatot kapott. Az elnöki tisztségre négy jelöltet állítottak: Heisler András és Tordai Péter mellett Feldmájer Péter, a Mazsihisz 1991-1999 közötti vezetője, valamint Weisz Péter eddigi alelnök indult a posztért. Heisler András, a Mazsihisz új elnöke mérnök-közgazdász végzettségű, saját cégénél dolgozik. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!