A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának keddi döntése értelmében a Ferencváros 2003. december 31-ig zárt kapuk mögött köteles lejátszani hazai mérkőzéseit, amiért a május 30-i, Debrecen elleni NB I-es találkozó lefújását követően a hazai szurkolók berohantak a pályára és megverték a játékosokat, illetve leütötték Szentes Lázárt, a vendégek vezetőedzőjét. A botrány miatt az FTC Rt.-t a rendezés hiányosságai miatt 4 millió forintra, Szeiler Józsefet, a csapatot működtető részvénytársaság vezérigazgatóját 3 millió forintra büntette a testület.

Emellett az FTC az év végéig a csapat idegenbeli találkozóin saját költségén 15 fővel köteles megemelni a rendezői létszámot.
A fegyelmi bizottság elnöke a döntéseket szóban közölte az érintettekkel, az írásos határozatokat 8 napon belül juttatja el az FTC Rt., illetve Szeiler József részére. Fellebbezésre a kézhezvételtől számított 15 napon belül van lehetőség. Szeiler a bizottság állásfoglalását tudomásul vette, jelezve, valószínűleg élni fog fellebbezési jogával. A Ferencváros hazai mérkőzéseinek esetleges tv-közvetítését a fegyelmi döntések nem érintik. Ezzel kapcsolatban a liga és a közvetítések jogával rendelkező csatorna külön egyeztet majd a jövőben.
Az ülésen döntés született Tököli Attilának, a Ferencváros csatárának ügyében: a támadót - aki a május 10-i FTC-MTK rangadó 22. percében meglökte Kassai Viktor játékvezetőt - hat bajnoki mérkőzésre tiltották el. Tököli a Debrecen elleni mérkőzés botránya miatt egyébként bejelentette, nem játszik tovább a Ferencvárosban.
Az NB I május 30-i játéknapján játszott Siófok-Győr mérkőzést követő botránnyal kapcsolatban a testület a Siófok képviselőinek távolléte miatt nem határozott, az ügyet pénteken 15 órától tárgyalják újra. A Videoton -Kispest-Honvéd alsóházi mérkőzés kapcsán kirobbant bundabotrányt pénteken tárgyalják újra, illetve a tervek szerint akkor le is zárják. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Női kézilabda-siker: "Ma szerencsések és jók is voltunk"

Női kézilabda-siker: "Ma szerencsések és jók is voltunk"

A kormány újabb rendezvényálma: csak logóra és ajándéktárgyakra elmegy majd egymilliárd

A kormány újabb rendezvényálma: csak logóra és ajándéktárgyakra elmegy majd egymilliárd

Brüsszelt nem lehet megállítani

Brüsszelt nem lehet megállítani

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

Elkaszálták a német műsort, amit Istenes Bence vezetett

Elkaszálták a német műsort, amit Istenes Bence vezetett

EU-s zászlós tankok Párizs utcáin - íme, a magyarázat

EU-s zászlós tankok Párizs utcáin - íme, a magyarázat