Tetszett a cikk?

A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának keddi döntése értelmében a Ferencváros 2003. december 31-ig zárt kapuk mögött köteles lejátszani hazai mérkőzéseit, amiért a május 30-i, Debrecen elleni NB I-es találkozó lefújását követően a hazai szurkolók berohantak a pályára és megverték a játékosokat, illetve leütötték Szentes Lázárt, a vendégek vezetőedzőjét. A botrány miatt az FTC Rt.-t a rendezés hiányosságai miatt 4 millió forintra, Szeiler Józsefet, a csapatot működtető részvénytársaság vezérigazgatóját 3 millió forintra büntette a testület.

Emellett az FTC az év végéig a csapat idegenbeli találkozóin saját költségén 15 fővel köteles megemelni a rendezői létszámot.
A fegyelmi bizottság elnöke a döntéseket szóban közölte az érintettekkel, az írásos határozatokat 8 napon belül juttatja el az FTC Rt., illetve Szeiler József részére. Fellebbezésre a kézhezvételtől számított 15 napon belül van lehetőség. Szeiler a bizottság állásfoglalását tudomásul vette, jelezve, valószínűleg élni fog fellebbezési jogával. A Ferencváros hazai mérkőzéseinek esetleges tv-közvetítését a fegyelmi döntések nem érintik. Ezzel kapcsolatban a liga és a közvetítések jogával rendelkező csatorna külön egyeztet majd a jövőben.
Az ülésen döntés született Tököli Attilának, a Ferencváros csatárának ügyében: a támadót - aki a május 10-i FTC-MTK rangadó 22. percében meglökte Kassai Viktor játékvezetőt - hat bajnoki mérkőzésre tiltották el. Tököli a Debrecen elleni mérkőzés botránya miatt egyébként bejelentette, nem játszik tovább a Ferencvárosban.
Az NB I május 30-i játéknapján játszott Siófok-Győr mérkőzést követő botránnyal kapcsolatban a testület a Siófok képviselőinek távolléte miatt nem határozott, az ügyet pénteken 15 órától tárgyalják újra. A Videoton -Kispest-Honvéd alsóházi mérkőzés kapcsán kirobbant bundabotrányt pénteken tárgyalják újra, illetve a tervek szerint akkor le is zárják. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

Mit csináltak 350 éve egy gyilkos járvány ellen?

Mit csináltak 350 éve egy gyilkos járvány ellen?